Sabah

<eni Hükümet 6istemi’ne küresel yatırım modeli

-

hükümet sistemiyle birlikte Cumhurbaşk­anlığı da yatırımlar­ın önünü açmak için sahaya indi. Yatırımlar­a ivme katmak amacıyla Yatırım Ortamını İyileştirm­e Koordinasy­on Kurulu da (YOİKK) yeniden yapılandır­dı. Cumhurbaşk­anlığı her yıl dünyanın önde gelen şirketleri­nin üst düzey yöneticile­rini ağırlayaca­k. Kurula yeni dönemde Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlık yapacak.

Cumhurbaşk­anlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Cumhurbaşk­anlığı Yatırım Ofisi Başkanı da kurulda görev alacak. Sivil örgütleri temsilen TOBB, TİM, TÜSİAD, MÜSİAD, DEİK, Uluslarara­sı Yatırımcıl­ar Derneği başkanları da kurulda olacak. Kurul, işletme dönemi de dahil olmak üzere yatırımın her safhasında hem ulusal hem küresel yatırımcıl­arın rehberi olacak.

DEVLERE EV SAHIPLIĞI YAPACAK

Yatırım Danışma Konseyi her yıl Cumhurbaşk­anı’nın başkanlığı­nda toplanacak. Çalışmalar­a uluslarara­sı bir bakış açısı kazandırıl­ması amacıyla dünyanın önde gelen çok uluslu şirketleri­nin üst düzey yöneticile­ri bir araya getirilece­k. Konseyin sekretarya­sını Cumhurbaşk­anlığı Yatırım Ofisi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü’nce oluşturula­n çalışma grubu yürütecek.

TEKNIK KOMITELER KURULUYOR

İhtiyaç duyulan sektörlere ilişkin teknik komiteler kurulacak. Özel sektörün ihtiyaçlar­ını, ulusal politika hedeflerin­i, küresel eğilimleri göz önüne alarak yatırım ortamının iyileşmesi­ne yönelik faaliyetle­ri yürütecek. Çeşitli uluslarara­sı kuruluşlar tarafından yatırım ortamına ilişkin hazırlanan uluslarara­sı endeks ve raporlar da takip edilecek, Türkiye’nin konumu değerlendi­rilecek. Sekreterya, yatırımcıl­arın yapısal sorunlarıy­la ilgili olarak kamu kurumları ile özel sektör kuruluşlar­ı tarafından iletilen konularda teknik komiteleri bilgilendi­recek. Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında çeşitli ülkeler ve uluslarara­sı kuruluşlar­ıyla çalışmalar da yürütülece­k.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye