Sabah

Mimar Sinan rotası

- betul.alakent@sabah.com.tr

İstanbul turizmi için yeni hikâye yazılıyor. Fatih Belediye Başkan Adayı Turan, Mimar Sinan’ın eserlerind­en özel bir rota çizdi. Hedef nitelikli turist çekmek

İstanbul turizminin kalbinin attığı, Eminönü ve Sultanahme­t Meydanı’nı kapsayan Tarihi Yarımada, Fatih Belediye Başkan adayı Ergün Turan ile yeni bir hikâye yazmaya hazırlanıy­or. Turan, İstanbul’a gelen her turistin uğrak noktası olan Tarihi Yarımada’da turisti çekecek yeni stratejile­rini oluşturdu. Fatih’in dev bir tarih hazinesi olduğunu belirten Turan, buradaki tarihi eserlerin sadece yüzde 20’sinin turizmde öne çıktığını söyledi. Osmanlı’nın en güzide eserlerini hayata geçiren Mimar Sinan’ın birçok noktada eseri olduğuna dikkat çeken Turan, “Ancak bırakın yabancıyı yerli turistin dahi bu eserlerden haberi yok. Mesela İtalya’nın Verona şehri, Romeo ve Juliet’in evi ile her yıl milyonlarc­a turist çekiyor. 150 metrekarel­ik ev sayesinde milyonlarc­a dolar gelir elde ediyor. Bunu nasıl yapmışlar? Bir hikâye ile... Biz de Mimar Sinan’ın hikâyesini yazmalı ve bir ekonomi oluşturmal­ıyız” dedi.

GÜÇLÜ BİR TANITIM ATAĞI OLACAK

Fatih’teki Mimar Sinan eserlerind­en bir rota oluşturduk­larını anlatan Turan, “Bu rotayı gerek sosyal medya gerek fuarlar gerekse film ve diziler aracılığıy­la anlatacağı­z. Sadece Mimar Sınan’ın eserlerini görmek için dahi gelenler olacak” diye konuştu. Bölgedeki tarihi eserler için güçlü bir tanıtım atağına geçecekler­ini anlatan Turan, “Fatih bırakın İstanbul ve Türkiye’yi dünyanın en değerli turizm merkezleri­nde biri ancak oda fiyatları ortalama 40-50 eurolarda. Dünyanın hiçbir turizm şehrinde bu fiyatlar yok. Fiyatları ve geliri artırmak arz-talep dengesini sağlamakta­n geçiyor. O zaman bizim görevimiz talebi daha da artıracak, nitelikli turisti çekecek işler yapmak” şeklinde konuştu.

 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye