Sabah

Asıl hedef Yeni Türkiye

-

Yeni Zelanda’da &uma namazı kılan Müslümanla­ra yönelik neo-haçlı saldırı, Batı dünyasının terör stratejisi­nde yeni bir aşamaya işaret ediyor. Konvansiyo­nel örgütler yerine üst aklın devreye soktuğu yeni ‘dijital ve elektronik ordular dönemi’ başlıyor.

Geldiğimiz noktada Batılı istihbarat örgütleri dijital mühendisli­kte ‘level atlamış’ durum

da.

Çeşitli sanal örgütlerin fenomen olma takıntılı üyelerini adeta birer güdümlü füze gibi trolleyip istedikler­i hedeflere yönlendire­biliyorlar.

49 Müslüman’ı katleden terörist Brenton Tarrant’ın (28) dijital geçmişi bu konuda yığınla ipucu içeriyor. Batı medyasının terörist yerine ekstremist demeyi seçtiği Tarrant, sosyal medya hesapların­da ve yayınladığ­ı 47 sayfalık manifestod­a en fazla Candace Owens’dan etkilendiğ­ini söylüyor.

Lise mezunu olan sosyal medya fenomeni Owens, 29 yaşında siyahi bir kadın. Neo-faşist Owens, fanatik bir Trump destekçisi ve azılı bir Hitler hayranı.

Öyle ki masumları topluca katleden terörist Tarrant bile Owens’in kriterleri­ne göre kendini ‘ılımlı biri’ diye tanımlıyor.

Demek ki tehlikenin boyutları algıladığı­mızdan çok daha derin. Tarrant ile Owens’ın profilleri­ne bakınca kavram, değer, aidiyet, inanç ve prensipler­in birbirine karıştığı kaotik bir post-anarşik tablo çıkıyor karşımıza.

Kuşkusuz fikir savaşları, ideolojik ve kültürel rekabetler tarih boyunca savaş taktikleri­nin ayrılmaz parçası olageldi. Ama internet ve çeşitli sosyal ağlar üzerinden yürütülen sistematik manipülasy­onlar, ırkçı söylemleri kısa sürede birer kitlesel imha silahına dönüştüreb­iliyor.

Bu, bir anlamda 2001’deki11 Eylül saldırılar­ından sonra ABD’nin El-Kaide ve DEAŞ’a karşı fikir savaşı yürütmesi için kurduğu Terörle Mücadele Stratejik İletişim Merkezi’nin kat ettiği mesafenin de göstergesi.

Öyle anlaşılıyo­r ki Batı’nın dijital kamplarınd­an çıkıp gelen Tarrant gibi caniler sıkı bir silahlı eğitim yanında sağlam bir entelektüe­l indoktrina­syondan da geçiyor. Tarrant’ın 47 sayfalık manifestos­u bunun kanıtı. Manifestos­undaki hezeyanlar aslında Batı’nın Türkiye’ye ve Sayın Erdoğan’a yönelik bilinçaltı­nı bütün çıplaklığı­yla gün yüzüne çıkarmış.

Sayın Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi teröristle­rini üzerimize salan ve ülkemizi hedef gösteren odakların asıl derdi Yeni Türkiye’nin Avrupa’da ve Asya’da yükselişe geçmesi.

Bu yüzden PKK, YPG, FETÖ, DHKP-C, El KAİDE ve DEAŞ gibi konvansiyo­nel terör örgütlerin­in yapamadığı­nı şimdi ‘dijital terör ordularıyl­a’ başarmaya çalışıyorl­ar. Bu yüzden İslam dünyasının cesaret ve umut kaynağı olan Sayın Erdoğan’a saldırıyor­lar.

Zira Batı’nın reel-kapitalizm­i darboğazda, liberal ve seküler milliyetçi­lik anlayışı can çekişiyor. Ne Çin ne de Rusya, Batı’nın ekonomik ve sosyo-kültürel hegemonyas­ıyla baş edecek bir sistematiğ­e sahip. Batı’ya karşı tek alternatif komundaki aktör sadece Yeni Türkiye.

Bu gerçeği ilk fark edenler Brzezinski, Fukuyama, Huntington Rutsel, Kaplan ve Goblenz gibi Amerikalı strateji uzmanlarıy­dı.

Ne var ki varoluşsal krizi derinleşen Batı’nın bu saatten sonra Yeni Türkiye’yi durdurması artık çok zor.

 ??  ?? BerFan TUTAR
BerFan TUTAR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye