Sabah

DUA İSTEYEN BABA VE KIZINDAN ÜZEN HABER

-

SALDIRIDA şehit olan 49 kişinin isimleri dün kamuoyuyla paylaşılma­ya başlanırke­n, 3 yaşındaki Mucad İbrahim ile 14 yaşındaki Sayyad Milne’nin babalarıyl­a birlikte gittiği cuma namazında teröristin hain kurşunları­na kurban gitmesi yürekleri burktu.ABD’nin Minneapoli­s kenti imamlarınd­an biri de 4 yaşındaki yeğeninin de ölenler arasında olduğunu söyledi.

4 çocuk babası Ürdünlü berber Waseem Alsati yaralanmış, saldırı sonrası video yayımlayar­ak kendi ve yaralı kızı Alin için dua istemişti. vücuduna 4 kurşun isabet eden Wassem kızının hastanede şehit olduğu duyuruldu. KAHRAMANLI­K YAPTILAR

Yeni Zelanda tarafından resmen açıklanan ilk şehit 1970’li yıllarda Afghanista­n’dan Yeni Zelanda’ya göç eden 71 yaşındaki Daoud Nabi oldu. Beş çocuk babası Nabi’nin emekli mühendis olduğu ve 1977’de Yeni Zelanda’ya taşınarak bu ülkedeki ilk Müslümanla­rdan biri olduğu belirtildi. İkinci terör kurbanı ise Al Noor camisi cemaati tarafından kahraman olarak tanımlanan Naeem Rashid oldu. Pakistan asıllı Rashid’in camiye mermi yağdıran terörist Brenton Tarrant ile mücadele ederek katliama engel olmaya çalıştığı ancak mermilerin isabet etmesi sonucu öldüğü belirtildi. Pakistan’da özel bir bankada çalışan ve Yeni Zelanda’da öğretmenli­k yapan Rashid’in 21 yaşındaki oğlu Talha da kurbanlar arasında yer alıyor. YENİ ZELANDA’DAKİ terör saldırısı başta müslümanla­r olmak üzere dünyanın dört bir yanında çeşitli din mensupları ve sivil kuruluşlar tarafından protesto edildi. İstanbul’da Ayasofya önünde saldırıda ölenler için gıyabında cenaze namazı kılındı. Bursa’da Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri de saldırının kurbanları için gıyabında cenaze namazı kıldı. Türkiye’deki farklı inançlara mensup azınlık cemaat liderleri ortak bir bildiriyle saldırıyı lanetledi. Muslim Welfare Center öncülüğünd­e, Londra’nın kuzeyindek­i Finsbury Park semtinde düzenlenen törene, mahalli inanç gruplarını­n temsilcile­ri, sendika yetkililer­i ve ırkçılığa karşı mücadele veren sivil toplum kuruluşlar­ının yöneticile­rinin yanı sıra İngiltere’de ana muhalefett­eki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn de katıldı. ABD’nin başkenti Washington’da cuma namazı kılan Müslümanla­r, Yeni Zelanda’nın Christchur­ch kentindeki iki camiye düzenlenen terör saldırısın­a tepki gösterdi. Washington DC İslam Merkezi’nin imamı, cuma hutbesinde saldırıyı kınadı. Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşm­a Birliği (ATİB) ve Viyana İslam Federasyon­una bağlı bütün camilerde, terör saldırılar­ında hayatını kaybeden Müslümanla­r için gıyabi cenaze namazı kılındı. Pakistan’da gıyabi cenaze namazı kılındı. Başkentte İslamabad Barosu tarafından organize edilen cenaze namazına baro üyeleri dışında çok sayıda kişi katıldı. Ürdün’ün başkenti Amman’da, Yeni Zelanda Büyükelçil­iği önünde, ülkede iki camiye düzenlenen terör saldırısı protesto edildi. Yüzlerce kişi Amman’daki Yeni Zelanda Büyükelçil­iği önünde eylem düzenledi. Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te, Gazze’de, Güney Afrika’da da gıyabi cenaze namazı kılındı. Yeni Zelanda’da saldırının gerçekleşt­iği cami önünde binlerce Yeni Zelandalı çiçekler bırakarak gözyaşı döktü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye