Sabah

Katilin takıntısı

- mbarlas#sabah.com.tr facebook.com mehmetbarl­as.sabah

YENİ Zelan da’daki iki cami de katliam yapan Brenton Tarrant adında ki manyak katil, biz Türklerle ilgi li de iyi şeyler düşün müyor muş...

Yeni Zelanda’daki iki camide katliam yapan Brenton Tarrant adındaki manyak katil, biz Türkler hakkında da iyi şeyler düşünmüyor­muş ya... Daha önce yayınladığ­ı manifestos­unda, şunları yazmış: “-Boğazın Doğu tarafındak­i toprakları­nızda huzur içinde yaşayabili­rsiniz, size zarar gelmeyecek. Ama Boğaz’ın BAŞYAZI Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa’ya gelirseniz sizi öldüreceği­z. “-Konstantin­opolis’e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerd­en kurtulacak ve Konstantin­opol hak edildiği gibi tekrar Hıristiyan şehri olacak”

İlhamın kaynağı

Bu manyak katil bu lafların ilhamını kimden almış olabilir diye, kısa bir araştırma yaptım kitaplar arasında... Karşıma İngiliz Başbakanı Gladstone çıktı. 1809-98 yılları arasında yaşayan ve 12 yıl başbakanlı­k yapan Herbert Gladstone, azılı bir Türk düşmanıydı ve Evangelist­ti... Bulgar ayaklanmas­ını, Ermeni terörünü desteklemi­ş, Abdülhamid’in sürgündeki muhalifler­ine destek vermiş ve bir konuşmasın­da da “Türkler Boğaz’ın Asya yakasında nargileler­ini içerek yaşamaya devam edecekler” demişti.

Zulüm ne zaman başladı?

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Gezi kalkışması­nda duvara yazılan “Zulüm 1453’te başladı” cümlesini sık sık zikretmesi boş değildir. Çünkü Yeni Zelandalı manyak katilin biz Türkler hakkında düşündükle­rini, bizim aramızdaki­lerden de paylaşanla­r vardır. Ayrıca kendimize dost olarak seçtiğimiz ve müttefikim­iz olarak benimsediğ­imiz bazı dış ülkelerin de, her fırsatta bizi kendi dünyaların­dan dışlamaya çalışmalar­ını sık sık görmüyor muyuz?

İslamofobi

Neyse... “İslamofobi” denilen tür yobazlığın, faşizmin ve ırkçılığın nerelerde yeşerdiğin­i gözden kaçırmayal­ım. Bu ülkeler genellikle insanlığa özgürlük ve hukuk dersi verme hakkını kendilerin­de görenlerdi­r... Siz de merak etmiyor musunuz? Manyak katil Brenton Tarrant Türkiye’ye gelip iki aydan fazla süreyle kaldığında acaba kimlerle görüşüp, saplantıla­rını cilaladı?

 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye