Sabah

2 asker şehit 6 terörist öldürüldü

KUZEY IRAK’TA PKK İLE ÇATIŞMADA 8 ASKER YARALI

-

Kuzey Irak’ta Hakkâri’nin Derecik ilçesi Yeşilova köyü karşısında yer alan Kani Reş bölgesinde bir grup teröristin etkisiz hale getirilmes­i amacıyla güvenlik güçleri tarafından operasyonl­ar başlatıldı. Operasyon sırasında, bölgede gizlenen teröristle­r güvenlik güçlerine yönelik saldırı gerçekleşt­irdi. Roketatar ve otomatik silahla düzenlenen saldırıda Uzman Çavuş Taşkın Temel (26) ve Piyade Uzman Çavuş Yaşar Çakır (25) şehit oldu. Saldırıya güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada biri kadın 6 PKK’lı terörist ölü olarak ele geçirildi. Yaralanan 8 asker Hakkâri’deki hastaneler­de tedavi altına alındı.

Çakır’ın şehit haberi ise Kütahya’da 40 günlük olan yeğeni için doğum mevlidi okutulduğu sırada ailesine verildi. Baba Kadir Çakır, oğluyla en son bir ay önce görüştüğün­ü belirterek, “Telefonda bana ‘baba biz burada vatan haini alçaklara göz açtırmıyor­uz.Allahın izniyle inlerini başlarına yıkıyoruz. Ama vatan görevinde her şey olabilir. Şehit olursam sakın üzülmeyin’ dedi” diye konuştu. Şehidin annesi Hediye Çakır gözyaşları­na boğuldu. Ağabeyi Aziz Çakır ise “Ben de uzman çavuştum, istifa ettim. Çok kardeşimi toprağa verdim ama bu başkaymış” dedi.

Şehit Temel’in Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Günyüzü köyündeki evinde de yas var. Acı haber şehidin babaocağın­a ulaştırıld­ı. Temel ailesinin 6 çocuğundan birisi olan şehit Taşkın Temel’in bekar olduğu, annesini ise küçük yaşta kaybettiği öğrenildi.

 ??  ?? Yaşar Çakır (25) Taşkın Temel (26)
Yaşar Çakır (25) Taşkın Temel (26)
 ??  ?? Taşkın Temel Yaşar Çakır
Taşkın Temel Yaşar Çakır

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye