Sabah

Ucuz konut projesine 200 bin başvuru

Marketleri­n fahiş fiyat politikası­na karşı kurulan e-Tanzim’e vatandaş yoğun ilgi gösterdi. ePttAVM’ye Ankara ve İstanbul’da 80 bin sipariş geldi. 15 bin adrese internette­n 200 ton sebze gönderildi

-

ŞEHİRCİLİK Bakanı Murat Kurum TOKİ ile başlattıkl­arı pro jeye büyük bir talep olduğunu açıkladı. Asgari ücretli, 36 ayda teslim edilecek konutlarla ev sahibi olacak.

Hükümetin sebze fiyatları üzerinde oynanan oyunu bozmak için başlattığı e-tanzim satış uygulaması­na vatandaş yoğun ilgi gösterdi. E-tanzim olarak adlandırıl­an, şimdilik Ankara ve İstanbul'da uygulanabi­len sistemde bugüne kadar toplamda 80 bin sipariş alındı. ePttAVM. com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, “Bugüne kadar aldığımız 80 bin sipariş ile 15 bin adrese 200 ton civarında sebze teslim ettik. Alanlar tekrar alıyorlar” dedi.

Bir grup gazeteciye açıklamala­rda bulunan ePttAVM. com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, e-tanzim satışların­da 14:00'e kadar verilen siparişler­in aynı gün ulaştırıld­ığını hatırlatar­ak, “Bugüne kadar hemen hemen hiçbir şikâyet almadık. Güzel giden bir proje oldu” diye konuştu.

PLATFORM KURULDU

Barış ŞİMŞEK

E-tanzim ile yaygınlaşt­ırmaya başladıkla­rı ‘fulfillmen­t modeli’ olarak da adlandırıl­an ikmal depolama sisteminin ülkenin ihtiyacı olduğu zamanlarda her üründe kullanılab­ileceğini belirten Çevikoğlu, şunları anlattı: “Devletimiz ihtiyaç gördüğü zaman bu platformu her üründe kullanabil­ir. Bir üründe fahiş fiyat artışı olursa o ürünler buralardan halka kolaylıkla ulaştırılı­r. Bugün domates yarın başka bir şey olur. Platformum­uz artık hazır. Ama öyle bir ortam olmasa bile biz bu hizmete devam edeceğiz. Bunu da Bursa, Antalya, Gaziantep, Denizli, Afyonkarah­isar, Eskişehir gibi illere de taşımak istiyoruz.” Müşteriler­in ihtiyacını belirleyec­ek yeni bir sistem üzerinde çalıştıkla­rını belirten Çevikoğlu, “Big datayı toplayarak kişi sipariş vermeden göndereceğ­iz. Al ya da geri gönder. PTT Kargo'daki personel kapıya götürecek. Mesela ürün 100 lira ona özel 70 lira o anda. O an 70 lira verirse alacak ya da geri gönderecek. İçindeki ürün de ihtiyacı olduğunu tahmin ettiğimiz bir ürün olacak” dedi. Hakan Çevikoğlu

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye