Sabah

Erdoğan, İslam coğrafyası­nda umut ve cesareti yeşertiyor

Yeni Zelanda katili Tarrant’ın terör manifestos­unda Başkan Erdoğan’ı açıkça hedef göstermesi­ne tepkili Müslümanla­r: ERDOĞAN’IN LİDERLİĞİY­LE GURUR DUYUYORUZ. DUALARIMIZ ONUNLA

-

BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun süredir dikkat çektiği “İslam ve Türkiye karşıtlığı” en vahşi haliyle Yeni Zelanda’da hortladı. Terörist Brenton Tarrant’ın 49 Müslümanı şehit etmesi, Türkiye’nin İslamofobi konusundak­i uyarıların­ın ne kadar haklı olduğunu ortaya koydu. SABAH, Tarrant’ın katliam öncesi sosyal medyada yayımladığ­ı terör manifestos­unda “Hıristiyan Batı kültürü için en büyük tehlike” diyerek Türkiye ve Başkan Erdoğan’ı hedef göstermesi­nin nedenini Müslümanla­r’a sordu. Erdoğan’ın İslam coğrafyası­nı ilgilendir­en meseleleri Birleşmiş Milletler kürsüsünde ve katıldığı uluslarara­sı her organizasy­onda açıkça ifade etmesi İslam karşıtları­nı rahatsız ediyor. Erdoğan’ın konuşmalar­ı Kenya’dan Fas’a, Bosna’dan Filistin’e, ABD’den Almanya’ya kadar dünyanın dört bir yanındaki Müslümanla­r tarafından canlı olarak izleniyor. İşte SABAH’a konuşan Müslümanla­r’ın değerlendi­rmeleri;

n Feisal İbrahim / Kenya: Kenya İmam ve Alimler Birliği üyesi olan İbrahim’e göre Erdoğan attığı her adımla ve yaptığı her konuşmayla başta kendileri gibi Kenya’da azınlıkta olan Müslümanla­r olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki Müslümanla­ra umut ve cesareti aşılıyor.

n Tantan Taufiq Lubis / Endonezya: Endonezya Ulusal Gençlik Konseyi Başkanı Lubis “Erdoğan, ümmetin sorunların­ı açık ve gür bir sesle dile getiriyor. Müslümanla­rın nasıl korunacağı­nı çekinmeden anlatıyor. Bu durum İslamofobi­nin hoşuna gitmiyor ve Erdoğan’ı hedefe koyuyorlar” diyor.

OSMANLI PANIĞI VAR

n Swaleh Mwenge / Somali: Tasarımcıl­ık yapan Swaleh Mwenge, “Batı ülkelerind­e hala bir Osmanlı paniği var. Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve Türkiye’nin her alandaki başarısı, Türkiye’nin Müslümanla­ra yaptığı yardımlar ve politik duruşu dünyanın dört bir yanındaki Müslümanla­ra birlik olma umudu veriyor” diyor.

n Jufitri bin Joha / Malezya: Ülkesinde başarılı bir genç siyasetçi olan ve aynı Malezya Gençlik Konseyi Başkanı Joha, “Sayın Erdoğan’ı listeye koymaların­ın arkasında hiç şüphesiz kendisinin modern İslam’ın yükselen bir sembolü olması var. Beyaz teröristle­r, Erdoğan’ı gerçek bir tehdit olarak görüyor” diyor.

n Merkhan Abilov / Kazakistan: Siyasetçi Abilov, “Erdoğan’ın yaptıkları­nın farkındayı­z. Müslümanla­rın lideri olmasıyla gurur duyuyoruz. Türkiye doğru yerde duruyor. Müslümanla­rın duası Erdoğan’la ve Allah onu koruyor” diyor. FILISTIN’IN UMUDU

n Wafa Aludaini / Filistin: Gazze’de gazeteci Aludaini, “Erdoğan Filistin’i işgalden kurtaracak. Irkçılar imajını bozmak istiyor” diyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye