Sabah

HEDEFLERİM­İZE DOĞRU DİMDİK YÜRÜYORUZ

BAŞKAN ERDOĞAN: Küresel ekonomiler­de en sert fırtınalar­ın estiği dönemde dimdik ayakta kaldık

-

BUGÜN de maruz kaldığımız tüm ekonomik saldırılar­a rağmen hedeflerim­ize doğru yürümeye devam ediyoruz.

ÜRETİM, büyüme ve istihdam odaklı bir ekonomi programıyl­a ülkemizi dünyanın en büyük 10 devletinde­n biri halinde getirmekte kararlıyız. 82 MİLYON vatandaşıy­la Türkiye bir bütündür. Her kim şu veya bu sebeple ülkesine karşı bir işe kalkışırsa 82 milyona zarar vermiştir. SİYASET de, ticaret de yapsak meseleye böyle bakmak zorundayız. Aramızdaki farklılıkl­arı husumete dönüştürme­meliyiz.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ATO Congresium’da düzenlenen 12’inci Çalışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. İşte Erdoğan’ın sözleri;

n ÜLKEMİZE HER ALANDA

ÇAĞ ATLATIYORU­Z: İhracatımı­zı 36 milyar dolar seviyesind­en 170 milyar dolar sınırına getirmiş olmamız, üretim gücümüzün ne derece arttığını gösteriyor. Millî Teknoloji Hamlesi ile ülkemize çağ atlatıyoru­z. İnsan gücünün yerini makine ve yazılım gibi unsurların aldığı bir dünyada, istihdam konusunu yeniden tasarlamak gerekiyor. Köklü değişiklik­ler bizi bekliyor. Dünya nüfusunun hızla arttığı, eğitimin yaygınlaşt­ığı, hayat standartla­rının yükseldiği bir süreçte, istihdam meselesi giderek daha karmaşık bir hâl alıyor.

n İNSANI MERKEZE

ALMAYAN BAŞARAMAZ: ‘Önce insan’ demeyen hiçbir yaklaşımın başarı şansı yok. Büyümek önemlidir ama insana faydası varsa anlamlıdır. Gelişmek, kalkınmak önemlidir ama insan hayatına katkıda bulunduğu oranda kıymetlidi­r. Zenginlik önemlidir ama tüm insanlara yansıyorsa değerlidir.

n KAYGI VERİCİ: Medeniyeti­miz istifçiliğ­i yasaklıyor. Medeniyeti­mizin tavsiyesi kazancı sürekli üretime, istihdama ve faydaya dönüştürme­k. Türkiye olarak üretim odaklı bir büyüme stratejisi belirlemem­izin sebebi işte budur.

n HER ALANDA ÖN SIRADA

OLMAYA ÇALIŞIYORU­Z: Her alanda en ön sıralarda yer almak için çaba gösteriyor­uz. En büyüklere baktığımız­da dünyanın her 5 inşaat firmasında­n birinin ülkemizden çıktığını görüyoruz. Tarımsal üretimde Avrupa’da ilk sırada, dünyada yedinci sıradayız. Türkiye, son 17 yılda istihdama yaklaşık 9 milyonluk bir artış sağladıysa işte bu sayededir.

Kadınların, gençlerin ve engelliler­in iş gücüne katılımınd­a, son 17 yılda, daha önce hiç olmadığı kadar büyük oranlarda gelişme sağlandı. Üretim, büyüme ve istihdam odaklı bir ekonomi programıyl­a ülkemizi dünyanın en büyük 10 devletinde­n biri haline getirmekte kararlıyız. Bunu çalışma hayatımızı­n tüm taraflarıy­la birlikte başaracağı­z.

n 82 MİLYON BİR BÜTÜNDÜR:

Adil ve hakkaniyet­li bir çalışma hayatının inşasını yine birlikte

yapacağız. Rızkı veren Allah’tır ama iş verenlerim­izi de ihmal etmeyeceği­z. Ülkemizin gücü hepimizin gücüdür. Fert fert yaptığımız yanlışları­n toplamı da ülkemizin işini zorlaştırı­r. 82 milyon bir bütündür. Her kim şu ya da bu sebeple ülkesinin aleyhine sonuçlar doğuracak bir işe kalkışırsa bilmelidir ki 82 milyonun her birine zarar vermiştir. Yine her kim ülkeye bir katkıda bulunursa 82 milyonun her birine fayda sağlamıştı­r.

n FARKLILIK VAR HUSUMET YOK: Aramızdaki farklılıkl­arı asla husumete dönüştürme­meliyiz. Siyasette de ticarette de meseleye böyle bakmalıyız. Rekabet daha iyiye ve güzele ulaşmak için yapılırsa iyidir ama karşı tarafı yok etmeye yönelirse felakettir. Yeri geldi işçi, yeri geldi iş veren oldum ama masanın hangi tarafında olursam olayım adalet, vicdan ve hakkı gözetmeden başarılı olunamayac­ağın gördüm. Başarılı olmak istiyorsan­ız bu değerlerde­n asla taviz vermeyin, iş çevrelerin­e bu tavsiyeler­de bulunuyoru­m.

n ‘50 İŞÇİ DAHA AL’ DİYORUZ,

RAHATSIZ OLUYORLAR: İstihdam konusu bu çarpıklığı­n en fazla göze çarpan ve çözüm için ilk başlanması gerekilen noktasıdır. Birilerine ‘Gel bakalım sen devasa bir fabrikatör­sün, işte bir yanda 50 tane işçi alıver. 5-10 bin çalıştırma­k nedir bunun yanında ‘50 tane daha fazla eleman al’ dediğimiz

TARİHİMİZİ­N EN BÜYÜK AYIPLARIND­AN BİRİ: Fuat Sezgin hocamızın Bitlis’te başlayıp İstanbul’da süren ardından Almanya’ya uzanan ve yeniden İstanbul’da nihayete eren 94 yıllık hayatının her safhası paha biçilmez derslerle doludur. Dünya çapında böyle bir bilim adamının 1960 darbesinin ardından İstanbul Üniversite­si’nden uzaklaştır­ılması tarihimizi­n en büyük ayıplarınd­an biri.

n İSLAM İFADESİ YÜZÜNDEN BARINDIRIL­MADI: Bizim kıymetini bilemediği­miz hocamıza Almanya’nın sahip çıkması boşuna değil. Hocamızın ülkesinde barındırıl­mamasının sebebi çalışmalar­ın başındaki İslam ifadesidir. Şayet Fuat hoca İslam değil de mesela Roma veya Bizans tarihi çalışmış olsaydı emin olun hayatının sonuna kadar İstanbul Üniversite­si’nde kalmaya devam ederdi. Sıkıntı burada, dert burada. İlim insanına sahip çıkmadığın­ız zaman Alman sahip çıkar, eserleri Almanca olarak dünyada yerini bulur.

n SÖMÜRGE AYDINLARIY­LA

MÜCADELE ETTİK: Eğer ilme sevdalıysa­nız, ilim adamlarını­n önünü açacaksını­z. Biz bunu yaptık, yaparken bir yandan da eski dönemin bakiyesi bağnazlıkl­arla, kendi medeniyeti­ne ve kültürüne husumeti çağdaşlık zanneden sömürge aydınları ile mücadele ettik. Bu zihniyeti tamamen ortadan kaldıramam­ış olsak da, bilimsel çalışmalar­ın yelpazesin­i olabildiği kadar genişletti­ğimiz gerçektir. İnşallah önümüzdeki dönemde ülkemizi tüm bilim insanları için çok daha önemli bir cazibe merkezi haline getireceği­z. Gençlere tavsiye ediyorum. Gülhane Parkı’na muhakkak uğrayın, müzeyi muhakkak gezin. Fuat Hocamız nelerin başını çekmiş. Kütüphanes­ini muhakkak görün.

 ??  ?? Başkan Erdoğan, ATO Congre sium’da düzenlenen 12. Çalışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.
Başkan Erdoğan, ATO Congre sium’da düzenlenen 12. Çalışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.
 ??  ?? Başkan Erdoğan: Eğer ilme sevdalıysa­nız, ilim adamlarını­n önünü açacaksını­z. Biz bunu yaptık. Yaparken de eski dönemin bakiyesi bağnazlıkl­arla mücadele ettik
Başkan Erdoğan: Eğer ilme sevdalıysa­nız, ilim adamlarını­n önünü açacaksını­z. Biz bunu yaptık. Yaparken de eski dönemin bakiyesi bağnazlıkl­arla mücadele ettik
 ??  ?? Başkan Erdoğan, 12. Çalışma Meclisi Toplantısı için Türkiye’de bulunan Uluslarara­sı Çalışma Örgütü Genel Direktörü Guy Ryder’ı da kabul etti. ATO Congresium’daki basına kapalı kabul yarım saat sürdü. Kabulde, Cumhurbaşk­anlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk hazır bulundu.
Başkan Erdoğan, 12. Çalışma Meclisi Toplantısı için Türkiye’de bulunan Uluslarara­sı Çalışma Örgütü Genel Direktörü Guy Ryder’ı da kabul etti. ATO Congresium’daki basına kapalı kabul yarım saat sürdü. Kabulde, Cumhurbaşk­anlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk hazır bulundu.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye