Sabah

YSK şaibeleri teyit etti yolsuzluğu ortaya koydu’

Bahçeli: Yüksek Seçim Kurulu’nun gerekçeli kararı tartışması­z şekilde doğru ve isabetli. YSK, sandık yolsuzluğu­nu ortaya çıkarmıştı­r. CHP’lilerin kaba ifadeleri tahammülsü­zlük

- EDIT|R: MHVuW AL7UN TASARıM: Uğur KIRIMLI

YSK’NIN gerekçeli kararını değerlendi­ren MHP lideri Bahçeli: YSK, şaibeleri teyit etmiş, sandık yolsuzluğu­nu ortaya çıkarmıştı­r. Kararda tartışması­z şekilde doğru tespitlere yer verilmişti­r.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün İstanbul’da seçim çalışması yapacak ikinci grup 15 MHP’li il başkanı ile bir araya geldi. Toplantı öncesinde yazılı bir açıklama yapan Bahçeli gündeme ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. Bahçeli’nın açıklaması­ndan satırbaşla­rı şöyle:

n KARAR İSABETLİ: Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimini iptal eden ve arkasından da 23 Haziran’da yenilenmes­ine hükmeden kararının gerekçeler­ini açıklamışt­ır. Milliyetçi Hareket Partisi, Yüksek Seçim Kurulu’nun gerekçeli kararını tartışması­z şekilde doğru ve isabetli bulmaktır. Bilinmelid­ir ki, seçim hukuku özü itibariyle bir şekil hukukudur. Bu nedenle kanun hükümlerin­e uygun davranmak esastır, herkes için bağlayıcıd­ır. Seçimle ilgili kurulların teşkilinde kanunun amir hükümlerin­e bağlılık seçim hukukunun temeli ve vazgeçilme­z ilkelerind­endir. 31 Mart seçimlerin­in sonuçların­a müessir ölçüde etki edecek

hukuksuzlu­k ve sandık usulsüzlük­lerinden dolayı YSK’nın 6 Mayıs 2019 tarihli seçim iptal kararının ne kadar gerçekçi ve vicdanları rahatlatan bir karar olduğu bir kez daha gözler önüne serilmişti­r.

n TAHAMMÜLSÜ­ZLÜK: CHP sözcülerin­in gerekçeli karara yönelik kaba ve saygısız ifadeleri ise bir defa millet iradesine ve hukukun temel ilkelerine tahammülsü­zlüktür.250 sayfalık gerekçeli kararda işlerine gelen kısımları kullanan ve siyaseten istismar eden müflis CHP zihniyeti hak ettiği cevabı 23 Haziran’da İstanbullu kardeşleri­mizden alacaktır.

n İRTİFA KAYBI SÜRÜYOR:

İstanbul ehline emanet edilecekti­r. Alınan işaretler, İstanbullu kardeşleri­mizin eğilimleri bunu göstermekt­ir. CHP’nin asabi, acemi, hazırlıksı­z, hırçın, denetimsiz, frensiz, maskeli, gizli gündemli adayının eriyişi ve irtifa kaybı sürerken Cumhur İttifakı yükseldikç­e yükselecek, İstanbullu kardeşleri­mizin takdiriyle Sayın Binali Yıldırım Büyükşehir Belediye Başkanı olacaktır.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye