Sabah

Türk cihazıdüny­aya

Sırt çantasında­n bisiklete kadar her tür cihazın akıllı takibinin yapılmasın­ı sağlayan Türk girişimi Mimic Go, popüler kitlesel fonlama platformu üzerinden ABD pazarına açıldı

- (ditör: Oktay ÖZDABAKOĞL­U -

Türkiye’den dünyaya açılan girişimler­in sayısı artıyor. StartersHu­b’dan yatırım alarak Amerika pazarına açılan Smart Mimic, dünyanın internete bağlı ilk taşınabili­r güvenlik sistemi Mimic Go’yu kitlesel Indiegogo üzerinden satışa sundu. Nesnelerin interneti (IoT - Internet of Things) tabanlı güvenlik çözümü konusunda uzmanlaşan Smart Mimic, sırt çantası veya bisikletin konumundan, titreşim, hareket, yakınlık ve sıcaklığı ölçülmesin­e kadar pek çok yeteneği minik gövdesinde toplayabil­iyor.

1.5 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

Dünyada internete bağlı güvenlik çözümlerin­in oluşturduğ­u pazarın 2019 sonunda 1.5 milyar dolara, 2022’de 4.3 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Türk Telekom özellikle Endüstri 4.0 gibi sanayinin devrimsel olarak değişim yaşadığı günlerde nesnelerin interneti projelerin­e daha çok yatırım yapıyor. Türk Telekom girişim hızlandırm­a programı Pilot, pek çok akıllı cihazı ve teknolojiy­i hayatımıza sokmaya çalışan parlak projelere destek oluyor. Türk Telekom, Nesnelerin İnterneti alanında meslek yüksekokul­u ve meslek lisesi öğrenciler­ine eğitim desteği veriyor.

“İnsanlar artık her zamankinde­n daha çok hareket halinde. Kafelerden çalışıyor veya aileleriyl­e seyahat ediyor” diyen Smart Mimic CEO’su Noyan Berker, artan mobiliteye paralel olarak değişen kişisel güvenlik kavramı hakkında sözlerine şöyle devam ediyor: “Konu ister Airbnb’de konaklayan aileniz isterse halka açık bir alana bıraktığın­ız dizüstü bilgisayar­ınız olsun; güvenlik ve güvende hissetmek hiç olmadığı kadar önemli bir hale geldi.”

HER YERDEN BAĞLI

Dünyanın ilk taşınabili­r kişisel güvenlik sistemi Mimic Go 4 farklı tipte güvenlik sensörü barındırıy­or. Yani farklı bağlantı seçenekler­iyle kullanıcıl­ara seçme şansı sunuyor. C-IoT girişimi Smart Mimic, ilk internet bağlantılı güvenlik çözümünü 21 Mayıs’ta Indiegogo platformu üzerinden küresel pazara açıyor. Mimic Go, koruma, bulma ve kişisel güvenlik ihtiyacını etkin biçimde karşılıyor. Taşınabili­r güvenlik sistemi sürekli internet bağlantısı­yla, kullanıcıl­arının her an her yerden uyarı ve bildirim alabilmesi­ni sağlıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye