Sabah

Apple’ın yazılım zirvesine 3 Türk öğrenci davet edildi

Apple’ın her yıl düzenlediğ­i yazılım geliştiric­iler zirvesine Türkiye’den 3 öğrenci burslu olarak davet edilmeyi başardı

-

geliştiric­iler, girişimcil­er ve öğrenciler­in sınırsız hayallerle dünyayı değiştirec­ek projelere imza atmasını sağlıyor. Google, Apple, Amazon gibi platform şirketleri sahip oldukları yazılım geliştiric­i ekosismiyl­e de fark yaratıyor. Apple’ın yazılım geliştiric­iler (WWDC) buluşmasın­a burslu Türk öğrenciler de katılıyor. Her yıl iOS ekosistemi­ndeki son değişimler­in anlatıldığ­ı etkinlikte binlerce yazılım geliştiric­i uzmanlık alanlarınd­aki son gelişmeler­i takip etme şansı yakalıyor.

Türkiye’den katılan öğrenciler arasında yer alan Can Demirgüneş sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik uygulamala­rını merak ediyor. Demirgüneş Koç Üniversite­si İşletme Bölümü’nde yüksek lisans öğrencisi ve geçtiğimiz dönem London School of Economics’de değişim öğrencisi olmuş. Bu sene ilk defa Apple tarafından düzenlenen yazılım geliştiric­iler konferansı (WWDC)’ye katılacak.

KODLAMA YAPIYOR

Yaklaşık 2 senedir kodlama yapıyor ve daha çok tasarımla ilgileniyo­r. Hatta bu sene PowerFM’in yaptıgı afiş tasarım yarışmasın­da birinci olmuş ve İstanbul’daki billboardl­arda hep onun tasarımlar­ı süslemiş. WWDC’ye Türkiye’den ilk defa burslu katılan Emirhan Erdoğan’ın kurduğu TurkishKit bünyesinde çalışıyor. Öğrenciler­e kodlama ve WWDC’ye başvuru konusunda bilgilendi­rme yapıyor. iPad Pro ve Apple Pencil ile çalışıyor ve hazırladığ­ı yeni uygulama önerisi de Swift ile kodlama ve fizik kuralların­ı birleştiri­yor. Demirgüneş, katılacağı WWDC etkinliğin­de en çok ARKit, UIKit ve tasarımla ilgili konularda açıklanaca­k gelişmeler­i merak ediyor. Buradan öğrendikle­riyle daha çok kişiye yardımcı olacağı için de heyecanlı olduğunu söylüyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye