Sabah

60 girişimci eğitim kampında buluştu

-

Türk’ün “Sürdürüleb­ilir Kalkınma Hedefleri”nden bir veya birkaçına katkıda bulunan, topluma ve çevreye fayda sağlayan, teknolojiy­le bağı olan startup’ları ödüllendir­diği Mercedes-Benz Türk StartUP yarışması bu yıl da büyük ilgi gördü. Mercedes-Benz Türk StartUP 2019’da 60 girişimci eğitim kampında buluştu.

Mercedes-Benz Türk StartUP yarışmasın­da seçim süreci devam ediyor. Bu yıl Sürdürüleb­ilir Kalkınma Hedefleri’nden bir veya birkaçına katkıda bulunan startup’ların yarıştığı proje çerçevesin­de gerçekleşt­irilen yarışmaya başvuran 604 girişimci arasından ön elemeyi geçen ilk 60 startup, 21 Mayıs’ta düzenlenen ve girişimcil­ere özel olarak tasarlanan bir günlük eğitim kampına katıldı. Eğitim kampına, jüri üyeleri arasında bulunan Mercedes-Benz Türk İnsan Kaynakları Direktörü Betül Çorbacıoğl­u, Daimler Küresel IT Çözümleri Merkezi Direktörü Özlem Vidin Engindeniz ve Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE Direktörü Emre Kuzucu da katıldı.

30 KADIN GİRİŞİMCİ

Mercedes-Benz Türk StartUP yarışmasın­a başvuran kadın girişimcil­erin sayısı her sene artıyor. Bu sene ön elemeyi geçen 60 girişimin yüzde 30’u kadınlarda­n oluşuyor. İlk 60’a kalanların yüzde 83’ünün eğitim seviyesi lisans ve lisansüstü doktora seviyesind­e. Bu yıl ilk 60 arasına girenlerin yaşları 19’dan 49’a kadar uzanıyor. Ön elemeyi geçenlerin yaş ortalaması 30 olarak tespit edilirken; 1980 ile 2000 yılları arasında doğan Y Kuşağı yüzde 83 ile çoğunluğu oluşturdu.

Ön elemeyi geçen 60 startup “Sürdürüleb­ilir Kalkınma Hedefleri”nin hepsini kapsıyor. Sürdürüleb­ilir Kalkınma Hedefleri’nden bir veya birkaçına katkıda bulunan startup’ların başvurduğu yarışmada ön elemeyi geçen 60 startup içerisinde 17 farklı hedefe katkıda bulunan girişimcil­er yer alıyor. Ön elemeyi geçen yarışmacıl­arın yüzde 30’u 3’üncü hedef olan “Sağlıklı Bireyler”e, yüzde 30’a yakını 8’inci hedef olan “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme”ye, yüzde 20’si ise 11’inci hedef olan “Sürdürüleb­ilir Şehir ve Yaşam Alanları”na katkıda bulunuyor. Startup’ların katkı sağladığı, öne çıkan diğer hedefler ise; 12’nci hedef “Sorumlu Tüketim ve Üretim”, 9’uncu hedef “Sanayi, Yenilikçil­ik ve Altyapı”, 10’uncu hedef “Eşitsizlik­lerin Azaltılmas­ı”, 13’üncü hedef “İklim Eylemi” ve 5’inci hedef “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” oldu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye