Sabah

TRT Müzik saplantıla­rı

-

Ben yazdım, sordum, TRT Müzik Genel Koordinatö­rü Dr. Süleyman Bektaş diye cevap verdi.

Dr. Bektaş TRT’nin içini ne kadar bilir, kaç yıldır içinde bilmem.. Ama ben kurulduğu günden beri, tam 50 yıldır, sunucu, yazar, muhabir, izleyici olarak hiç kopmadım TRT’den ve iyi bilirim. Bazı kişilere nasıl iltimas yapıldığın­ı bilirim. Neden yapıldığın­ı da bilirim.

Sevgili Bektaş, dostum. Mesela konusunda kandırmışl­ar..

Efendim yeni 13 bölüm için anlaşma yapılmış, çekiliyorm­uş da, bu arada

Haftalar oldu değil mi, bana böyle diyeli..

Yahu

Biz aylardır, hala döne döne eskileri izliyoruz..

Listeyi, 2019 yılının listesini istet ve say bakalım, her program kaç kez tekrar edilmiş ve bir tek yayınlanmı­ş mı?.

Bu tekrar yayının bütçesi ne?. Zerrin Özer’siz gün yok.. Hafta sonu bir saat arayla iki kez karşıma çıkınca, kanal değiştirdi­m. Kaç kez çıkmıştır kim bilir. Her yapımcıya talimat verilmiş adeta, Bay Bektaş.. Tabii,

Bunlar havası mı atıyorlar?.

Yoksa başka şeyler mi var.. da öyle..

iki abonesi var.

ki, hepsi dostlarım, can kardeşleri­mdir, ve Soner Arıca.. O da arkadaşım.

Yahu Soner, Soner olduğu yıllarda bu kadar sık gelmezdi ekrana.. Şimdi mi kıymete bindi?.

Yazacak çok şeyim var,

konusunda ama, şu seçim dönemi geçsin diye bekliyorum. Yazacaklar­ımı dikkate alması gereken makamlar şimdi seçimden başka şey görmüyor çünkü..

Gve

iro’yu ilk öğrendiğim­de çocuktum. Ağbimle sinemaya gitmiştik. Zamanın en ünlü komedyenle­rinden İtalyan Toto oynuyordu baş rolde ve Goethe’nin Faust’undan mülhem, Giro’yu kazanmak için ruhunu şeytana satan bir bisikletçi­yi canlandırı­yordu. Müthiş gülmüş, iki defa daha gitmiştik, Antakya’da, Toto’nun Giro’da Fausto Coppi’yi geçtiği o filme.. Coppi zamanının efsane şampiyonuy­du. Filmin bir mesajı da oydu zaten.. “Ruhunuzu şeytana sat madıkça Coppi’yi geçemez siniz.”

Gazeteci olunca, amatör yazarlarım­ız Günaltay Şibay (Sonra Büyükelçi oldu) ve Nejat Kayserilio­ğlu (Işıklar içinde yatsın) bisikletçi oldukların­dan, Turları yakından izlemeye ve bizim yerel gazeteye yazmaya başladık.

TV yayınları başlayınca da tiryakisi oldum. Yarışlar kötü olsa da, ki bu yılki Giro izledikler­imin en kötüsü ve tatsızı, çekimler, manzaralar o kadar güzel ki.. İki anlatıcı da çok hoş şeylerle “Tatsızı ilginç” yapıyorlar. Öğleden sonraları genelde EuroSport kanalım açık oluyor.

Sunucular sohbetleri­nde İtalyanca da erkek isimlerini­n “2” kadın isimlerini­n “A” ile bittiğini anlattılar.. Bizdeki “Nuri/ Nuriye, Hüsnü/ Hüsniye” gibi, onlarda da Silvio, Silvia, mesela..

Biri sordu.. Peki “Dişisi de erkeği de A ile biten bir İtalyan ismi söyle..”

Cevabı da kendi verdi. “Andrea” imiş.. Öğrendik.. Şimdi benim sunucu kardeşleri­me bir sorum var..

Peki, Türkçe’de sonunda “ye” eki olanı da olmayanı da kız ismi olan isim hangisidir?. Sizlere de tabii..

e-mail: hincal.uluc@sabah.com.tr, Telefon: (212) 354 48 13, Faks: (212) 354 48 91, SMS: HU yaz 4122’ye gönder, (1.60 TL) MH: 444 88 81 facebook.com/Hincaluluc.sabah

 ??  ?? lar, “Yok böyle şey” sizi kandırmış Müzik Dergisi eskiler tekrar ediliyormu­ş.
Şafak Kahraman’ın arşi vine girip bu programın 13 tane sini hazırlamas­ı 15 gün sürer.. “yeni” Mustafa Keser Muazzez Ersoy
“Biz falancaya yakınız” Hey Gidi Günler’in
MFÖ Müzik TRT yor. düşmandan kaçarken, sıvıya dönüşebili
lar, “Yok böyle şey” sizi kandırmış Müzik Dergisi eskiler tekrar ediliyormu­ş. Şafak Kahraman’ın arşi vine girip bu programın 13 tane sini hazırlamas­ı 15 gün sürer.. “yeni” Mustafa Keser Muazzez Ersoy “Biz falancaya yakınız” Hey Gidi Günler’in MFÖ Müzik TRT yor. düşmandan kaçarken, sıvıya dönüşebili

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye