Sabah

Rejim İdlib’de alan kazanma niyetinde

- /ANKARA

Yardımcısı Fuat Oktay SABAH’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. oktay’ın açıklamala­rından satırbaşla­rı şöyle: n

Özellikle son bir aydır rejim güçlerinin İdlib’e saldırmas,ı orada alan kazanmaya dönük bir takım niyetlerin olduğunu gösteriyor. Bunu Ruslara ilettik. Türkiye’nin güneyinde bir terör koridoru oluşturulm­asına müsaade etmeyiz. Şu anda 150 bine yakın insan hâlihazırd­a buradan ayrılmış. Yeni bir göç dalgasını kabul edemeyiz. Burayı Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kay naklarında­n alınan bilgiye göre, hava saldırılar­ında 6 sivil hayatını kaybet ti. Böylece son 2 günde Esed rejiminin İdlib’deki sivil yerleşimle­re düzenledi ği hava saldırılar­ında en az 30 sivil hayatını kaybetti. istikrarsı­zlaştırmay­a çalışan ülkeler bunu görmeli.

n

Münbiç’deki durum sürdürüleb­ilir değil. Ortak devriye, eğitim çalışmalar­ı başladı ama henüz arzulanan şekilde orası PKK/YPG’den temizlenmi­ş değil. Buradaki koridor Türkiye ve bölge halkı için hâlâ bir tehdit unsuru. Er veya geç oraları ayıklayaca­ğız.

n Zor kullanarak, uluslarara­sı boyutta birlikteli­kler oluşturula­rak kimse Türkiye’ye ve KKTC’ye parmak gösteremez. Kıbrıs’taki soydaşları­mızın hakkını kimseye yedirmeyiz.

n Türkiye’nin kendi güvenliği ile ilgili ihtiyaçlar­ı var. İhtiyacı almışsınız, anlaşmayı yapmışsını­z, parasınız ödemişsini­z, bugün gelmişsini­z (Patriot için) “Hadi ben teklif veriyorum.” Türkiye bir şeye imza atmışsa, söz vermişse, sözünün de imzasının da bir değeri vardır.

n

Matruşka gibi bir yapı olduğu için herhangi bir yerini yakaladığı­nızda “Tamamını yakaladım ve tamamını temizledim” deme şansınız yok. Tepeye baktığınız­da Pensilvany­a’da. Pensilvany­a neresi ABD. Terörle mücadelesi­nde samimi ise “Seçilmiş bir hükümete ve vatandaşa aynı şekilde saldıran terörist bir yapı var. Dolayısıyl­a demokrasin­in savunucusu bir ülke olarak arkasında duramam. Buyrun ne hali varsa görün” demesini beklersini­z.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye