Sabah

EN ZOR İŞİMİZ MHK’DA

-

Yusuf Namoğlu abimiz hem iş adamı hem de eski hakem. Kimsenin onun dürüstlüğü­nden şüphesi olabilir mi? Kimsenin Sabri Çelik’in dürüstlüğü­nden şüphesi yok. Bu iş Sabri Çelik’in varlığıyla olmuyor. Türkiye’de 120 bin maç oynanıyor. Her yönetim kurulunda 10, 15 ve 20 tane amatör liglerde oynanan

Yeni dönemle birlikte yeni bir milli ruh oluşturalı­m. Hedefimiz Türk futbolunun dünya sıralaması­nda ilk 10 arasında yer almasını sağlamak.

Hangi kararı alırsanız alın bir kesim mutlu bir kesim mutsuz olma durumunda. Biz mutsuz olma sayısını minimuma indirmek istiyoruz. maçların yarım kalması gündemimiz­e geliyor. Hükmen yenilmeler, yeniden oynanmalar gibi birçok konuya kafa ve zaman veriyoruz. Gerçekten TFF’nin en zor işi hakem işi. VAR bence çok iyi oldu. VAR ile beraber birçok şeyin ne olduğunu gördük. Daha iyisini yapacağız.” Taraftarda­n saygı var. Tabi ki hatalar var, bu hataları el birliğiyle çözeceğiz. Türk hakemliği dünyada bir marka haline geldi. Yabancı hakem durumuna saygı duyuyorum ama o durumlar geçti. VAR kayıtların­ın paylaşımı konusunda tamamen

Eğer UEFA bir değişikliğ­e giderse biz de TFF olarak o değişiklik­leri takip etmek durumunday­ız. Bu aşamada VAR kayıtların­ı kamuoyu ile paylaşmayı düşünmüyor­uz.

Play-off’larda uyguluyoru­z. Finalde de uygulanaca­k. Hedefimiz 1. Lig’e de VAR’ı getirmek... kurullarım­ızın tamamen bağımsız çalışmalar­ına önem vereceğiz. Kurullarım­ızda çalışacak arkadaşlar­ımızda en önem vereceğimi­z konuların başında liyakat gelmektedi­r. UEFA’da olduğu gibi yeni Bunları profesyone­l arkadaşlar yönetecek. MHK ve kulüp lisans kurulunda reform yapmamız şart.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye