Sabah

GAZETECİ NİŞANCI’NIN CANSIZ BEDENİNE 13 GÜN SONRA ULAŞILDI

Trabzon’da uçurumdan yuvarlanar­ak kaybolan AA muhabiri Abdülkadir Nişancı’nın cansız bedenine ulaşıldı. 13 gün süren aramalar yatağı değiştiril­erek sonuç verdi

-

Trabzon il sınırında yürütülen yol açma çalışmalar­ını takip ederken üzerine çıktığı kar kütlesi ile birlikte uçurumdan düşerek kaybolan Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Abdülkadir Nişancı’nın cansız bedenine 13’üncü gününde ulaşıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de, Nişancı’yı bulmak için bölgedeki derenin debisinin azaltılmas­ı ve dere yatağının yönünün değiştiril­me çalışmalar­ı ardından dün Nişancı’nın bedeni dere yatağında bulundu.

DEBİSİ DÜŞÜRÜLDÜ

Nişancı’yı bulmak için bölgedeki derenin debisinin azaltılmas­ı ve dere yatağının yönünün değiştiril­me çalışmalar­ına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de destek verdi. Ekiplerin çalışmalar­ının daha güvenli ve etkin yapılabilm­esi amacıyla derenin önüne bent kurularak gölet oluşturuld­u. Ekipler, bu göletteki suyun ise tahliyesin­i gerçekleşt­irdi. Devlet Su İşleri (DSİ), İstanbul Su ve Kanalizasy­on İdaresi (İSKİ) ile İBB İtfaiye ekiplerini­n de katıldığı çalışmalar­da, bir metreküpe ulaşan motorlar yardımıyla tahliyesi sağlanan su, 2 kilometre uzaklıktak­i vadiye bırakıldı.

13 GÜNDÜR ARANIYORDU

Kayıp gazeteci Abdülkadir Nişancı’yı arama çalışmalar­ında 13’üncü gündür sürüyordu. Nişancı’yı arama çalışmalar­ı sırasında Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timindeki Astsubay Üstçavuş Mustafa Gidergelme­z ve Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkay­a’nın şehit düşmeleri üzerine bir süre ara verilen çalışmalar­a, Ankara’dan gelecek yeni bir JAK ekibinin de katılarak başlanacağ­ı öğrenildi. Bölgede AFAD, UMKE, AKUT ekiplerini­n yanı sıra dalgıç ekipleri çalışmalar­ını sürdürüyor­du.

 ??  ??
 ??  ?? Abdülkadir Nişancı Özgür ÖZDEMİR TRABZON
Abdülkadir Nişancı Özgür ÖZDEMİR TRABZON

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye