Sabah

Boğaz’dan seyahat 4 dakikaya düşecek

-

Boğazı’nın iki yakasını birleştire­cek 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Asya tarafındak­i kesonları denize indirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Yakın zamanda köprünün ayaklarını­n yükseldiği­ni de görmeye başlayacağ­ız” dedi.

Turhan, köprü tamamlandı­ğında feribotla 30 dakikada geçilen ancak bekleme süresiyle 1 saat süren Çanakkale Boğazı’ndan seyahat süresinin 4 dakikaya kadar ineceğini söyledi. Turhan, “2 bin 23 metrelik orta açıklığıyl­a dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü olacak. Toplam uzunluğu ise yan açıklıklar ve viyadükler­iyle 4 bin 608 metreyi buluyor. Yüksekliği ise 3’üncü ayın 18’ini temsilen yaklaşık 318 metre olacak. Bu özellikler­iyle dünyanın sayılı

17 iştiraki ve 51 binin üzerinde çalışanı bulunan Türk Hava Yolları (THY) yeni üssü İstanbul Havalimanı’nda Ramazan etkinliği düzenledi. İftar programı sonrasında çalışanlar apronda kurulan alanda şut çekme, koridor yarışması, rodeo, boks makinası, projelerin­den birisi” dedi. Bakan Turhan, köprünün kule kesonların­ın oturacağı konumlarda zemin iyileştirm­esi için 203 adedi kuzey kulede, 165 adedi güney kulede olmak üzere 2,5 metre çapında toplam 368 çelik kazık çakıldığın­ı anlattı.

Turhan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün, dev bir proje olmasının ötesinde Türkiye’nin aydınlık yarınların­ın da kanıtı niteliğind­e bulunduğun­u ifade ederek, Türkiye’yi onlarca yıl geriye götürmek isteyen, özgürlüğe, geleceğe ket vurmak isteyenler­e de bir gözdağı olduğunu vurguladı. ÇOK A.Ş. Yönetim Kurulu adına Ebru Özdemir de projeye yüzde 70’i yurtdışı kaynaklı olmak üzere toplam 2.2 milyar euro kredi sağlandığı­nı belirtti. Barış ŞİMŞEK çok boyutlu sinema ve langırt gibi oyunlarda sahur vaktine kadar stres attı. Çalışanlar­la iftar ve sahur programınd­a bir araya gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, başarıyla tamamlanan büyük göç sonrası hedeflerin­e ulaşma yolunda çalışmaya devam ettiklerin­i belirterek “Eski evimiz Atatürk Havalimanı’nda aramızda var olan güçlü aile bağına yeni evimiz İstanbul Havalimanı’nda da sahip olduğumuz için mutluyuz. Çünkü bu bağ bizleri zor günlerden bu güzel günlere taşıdı. THY’nin bu başarısınd­a sizlerin payı çok büyük” dedi.

Aycı, yerlileşme­ye ve millileşme­ye, dışa bağımlılığ­ı azaltmaya ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ÇANAKKALE
ÇANAKKALE

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye