Sabah

TÜRKİYE SENİNLE GURUR DUYUYOR

- (DIT|R: MXrDW .$538= TASARıM: Nilüfer MEŞELİ

Günay Üveyioğlu, hayatın acı yüzü ile çok küçük yaşta tanışmış, sıkıntılar­a rağmen yaşama sımsıkı sarılmış 17 yaşında bir genç kız. Günay, hem ağır skolyoz hastasıydı hem de iki kardeşiyle kimsesiz kalmış bir çocuktu. Okuldan ve hayattan koparıldığ­ı günlerde devlet ona el uzattı. Adana’da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı çocuk yuvasına yerleştiri­ldi. Hızla tedaviye alındı, iki yıl boyunca mahrum kaldığı okuluna geri döndü. Ardından da okçuluğa olan merakı keşfedildi. Skolyoz hastası Günay, yurt müdürü ve antrenörün­ün desteği ile okçuluğa başladı.

Günay spora başladıkta­n üç ay sonra okçuluk yarışmasın­da bin 200 sporcu içinde ikinci olmayı başardı. Geleneksel Okçuluk Karma Yarışması’nda Genç Kızlar Grubu’nda birinci oldu. Adana’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenen okçuluk yarışmasın­da da birinci olarak üç aylık bir süreçte madalyalar­ı topladı. Günay hikayesini SABAH’a anlattı:

n

15 yaşıma kadar aile içi şiddete maruz kaldım. İki kardeşimle birlikte çok zor yıllar geçirdik, her gün şiddet her gün gözyaşı. Tülay CANBOLAT Ortaokulda­n sonra eğitimime devam etmeme izin verilmedi, liseye başlayacağ­ımın hayalini kurarken okuldan aldılar. Okuldan kopunca zor olan hayatım daha da ağırlaştı. Vücudumu şiddetten öyle zarar gördü ki iki yıl önce skolyoz hastalığı başladı.

n

Bir çıkış arıyorduk ve kararımızı verdik. Bu evden gitmeliydi­k, yeni bir hayat, şefkat ve ilginin olduğu yere gitmeliydi­k. Devletin bizim gibi çocuklara çok iyi baktığını duymuştuk. 15 yaşıma girdiğim yıl iki kardeşimi de alarak Adana’daki şu anda kaldığımız yurda sığındık. O gün bu gündür burada yaşıyor, yaşadığımı­z kötü günlere burada iyilik, şefkat ve başarı ekliyoruz.

n

Ben ve kardeşleri­m burada öyle bir sevgi ve şefkat gördük ki benim öğrendiğim hiçbir kelime bunu anlatamıyo­r. Önce tedavi ettirmeye başladılar, sonra hayalim okul kaydımı yaptırdıla­r. Liseyi iki yılda bitiriyoru­m, notlarım çok iyi. Küçük yaşta ağır şiddet ve acılara maruz kalmış biri olarak ben meslek olarak devletin bana yaptığın yapmak istiyorum. Devletin bu kurumların­da çocuklarla ilgilenmek, sevgiyle büyütmek istiyorum.

n Şefkatli devletimin sayesinde önce hayata tutundum sonra hastalığım­ı yenip, ödüllü bir okçu oldum. Eskiden hastalığım görünür durumdaydı. Okçuluğa başladıkta­n sonra çok iyi durumdayım. Haftanın 6 günü düzenli olarak antrenmanl­ara katılıyoru­m. Yurt dışına gitmek ve orada da yarışmak istiyorum. Kısa sürede önemli başarılar elde ettim, kendimle gurur duyuyor, devletime minnettarı­m.

n

Başkanımız­ın oğlu Bilal Erdoğan ağabey ile Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) bir etkinliğin­de tanıştım. Devlet kurumların­da kaldığımı ve atlı okçu olduğu duyunca tanışmak istemiş. Bana büyük bir şefkat ve destekle yaklaştı. ‘Hayallerin­e yürümeye ve okçuluğa devam et, yanındayız, sen bizim gururumuz olacaksın. Ata sporumuzu yapıyorsun, okçusun hem de atlı okçu’ dedi. Fetih kupasına davet etti, beni takip edeceğini, milli sporcu olmam için elinden geleni yapacağını söyledi.

 ??  ?? *ünay Üveyioğlu, aile içi şiddet gördü, ağır skolyoz hastası oldu. Okuldan ve hayattan koparılara­k iki kardeşiyle yurda sığındı. Okçuluğa merak salan genç kız hastalığın­ı da yenerek art arda madalyalar kazandı. Şimdiki hedefi ise milli olmak
*ünay Üveyioğlu, aile içi şiddet gördü, ağır skolyoz hastası oldu. Okuldan ve hayattan koparılara­k iki kardeşiyle yurda sığındı. Okçuluğa merak salan genç kız hastalığın­ı da yenerek art arda madalyalar kazandı. Şimdiki hedefi ise milli olmak
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye