Sabah

Bizim kadar mağdur edilmiş bir toplum var mıdır?

-

Bir eksiğimiz İstanbul Belediye Başkanı seçiminin yenilenme sinden ötürü kimin mağdur olduğunu anlamakmış... Bunun için nabız yoklaması yapan kamuoyu araş tırma şirketleri de varmış.

Biz mağduruz

Ah bir bütünü görebilsek... Bu mümkün olsa, hepimizin kaç zamandır ne kadar mağdur olduğu muzu o kadar iyi göreceğiz ki... 1930’da gir diğimiz içine dönük koruma cı sistem yüzün den, 1980’lerde Turgut Özal’ın devreye gir mesine kadar, çağları ıskala mış olmamızdan büyük mağduriyet olabilir mi?

BAŞYAZI Çağı ıskaladık

Şimdi her Türk insanının uçağı tıpkı otobüs gibi kullanabil­mesi bize doğal geliyor. Boğaz’ın altından ister sek raylı sistemle, istersek bir denizal tı geçidi ile karşı kıyıya ulaşabiliy­oruz. Boğaz’ın üzerine ilk köprünün yapıla bilmesi için 1970’lere kadar bekletile rek mağdur edilmedik mi? İki kıta ara sındaki araba vapurların­ı kullanırke­n, çağı ıskalamanı­n mağduriyet­ini yaşa mıyor muyduk?

Acıklı bir durum

Televizyon 40 yıl sonra geldi Türkiye’ye... O dönemin önde gelen leri, bu televizyon cihazları yüzün den dövizimiz gidecek diye uykularını kaçırırlar­dı. Yurt dışına çıkmak da pek kolay değildi açıkçası. Bizden kimse gitmeden, herkes turist olarak bize gel sin diye beklerdik. Sonuçta 1980’de Türkiye’deki tüm turistik yatak sayısı, Yunanistan’ın Girit Adası’ndaki yatak sayısından azdı. Zaten tüm ihracatımı­z la petrol ithalatımı­zı ancak karşılayab­i liyorduk. Gerisini İMF tamamlardı...

Onlar aya biz yaya

Mağdur olmak ne anlama gelir sorusu bize sorulmalıd­ır. §2QODU D\D EL] \D\D¨ diyerek kendi halimize gül mez miydik? Bırakın akıllı cep telefo nunu veya interneti... Elektrik giren köylerle övünürlerd­i bizi yönetenler. Her 10 yılda bir askeri darbe olmaz sa, siyaset eksikli sayılmaz mıydı? Evet efendim... Her ne kadar bazı mazba takolikler kendilerin­i mağdur saysa lar da, hepimizin mağduriyet­i mazbata gerektirme­yecek kadar ortadadır.

mbarlas#sabah.com.tr facebook.com mehmetbarl­as.sabah

 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye