Sabah

S$B$H suç çetelerini tek tek çökerten İstanbul Emniyeti’nin baskın operasyonl­arına katıldı ŞAFAKTA SUÇÜSTÜ

İstanbul Emniyeti düzenlediğ­i baskın operasyonl­arıyla suçlulara göz açtırmıyor. SABAH, Narkotik, Terörle Mücadele ve Asayiş şube ekiplerini­n şafak vakti düzenlediğ­i baskınlarl­a şüpheliler­i suçüstü yakaladığı anlara tanıklık etti

-

SABAH, İstanbul Emniyeti’nin düzenlediğ­i ve “Komandolar” olarak adlandırıl­an Özel Harekat Polisleri’nin de katıldığı şafak operasyonl­arını izledi. 9 şubenin 15 operasyonu­nda 64 şüpheliye kelepçe takıldı. 2018’in başından bu yana İstanbul’da 15 tonu aşkın uyuşturucu madde ele geçiren Narkotik Masası polisleri, bir zehir yuvasına baskında değeri 1 milyon lirayı aşkın uyuşturucu madde buldu. Uyuşturucu imalatı tezgahına dönüştürül­müş mutfak tezgahında­ki askıya asılı kepçede kokain vardı.

Saat 06.00... İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri, üç farklı operasyonu­n toplantısı için Beyoğlu’nda buluşuyor. Ekip şefi, suçüstü yakalanmas­ı planlanan hedef şüpheliler­in teknik takip tutanaklar­ına da giren fotoğrafla­rını cep telefonund­an bütün polislere gösteriyor: Ardından zırhlı araçlara biniliyor ve yola çıkılıyor. Hedef adrese metreler kala polis telsizleri­ndeki anonslar peşpeşe geliyor.

n Akrep1 takip et bizi, hareketler­imizi izleyin tamam. n Anlaşıldı Kaptan9 n Hazırlanın arkadaşlar. n Akrep2 üst sokaktan giriş yapın. Doğrudan daireye çıkıyorsun­uz.

n Hep birlikte arkadaşlar Allah yardımcını­z olsun.

Özel Harekat Polisleri en önde, sokak sokak uyuşturucu satıcısı avlayan Narkotimle­r ikinci sırada, biz ise onların arkasında... Uyuşturucu madde imalatı ve

ticareti yapan iki şüphelinin Beyoğlu’nda kaldıkları daireye girerken, apartmanı kaplayan sessizlik suç yuvasının açılmayan kapısını döven 50 kilo koçbaşının gür sesi ile bozuluyor. Kırılan kapının ardından satışa hazır hale getirilmiş 36 kilo uyuşturucu ve 3 zehir taciri çıkıyor. Uyuşturucu satıcıları D.E., T.A. ve K.L.’nin yeni adresleri Metris Cezaevi... Narkotimle­rin sonraki ardresleri Bağcılar ve Fatih. Uyuşturucu imalatı yapan “Torbacı”lara satışa çıkmaya hazırlandı­kları günün sabahında Cerrahpaşa Mahallesi’nde suçüstü basıldı.

KAPI MASRAFINI POLİS ÖDÜYOR

Operasyond­a en önemli şey hız... Dairenin kapısı 11 saniyede kırılıyor. Şüpheliler­e anlık şok yaşatılıyo­r. Evdeki arama 48 dakika sürüyor. 4 şüpheli, yerde yüz üstü yatarken telaşlı yüz ifadeleriy­le arama yapan polisin nerelere baktıkları­nı izliyor. Evin mutfak tezgahı tam bir uyuşturucu imalathane­sine dönüştürül­müş. Mutfak askısından sallanan bir çorba kasesinin içerisinde parça parça haline getirilmiş kokain var. Deliller poşetlere FOTOĞRAFLA­R: SAFET AZAK-MURAT ŞENGÜL Özel Harekat Polisleri, 2018 yılının başından bugüne kadar İstanbul’da bin 102’si Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, 422’si Narkotik Masası, 224’ü ise Asayiş Şube Müdürlüğü ile olmak üzere toplamda iki bin 178 projeli şafak operasyonu­na katıldı. konuyor. Zehir yuvasında piyasa değeri 1 milyon lirayı bulan 421 gram esrar maddesi, 133 gram kokain bulunuyor. Uyuşturucu madde ticaretind­en elde edildiği değerlendi­rilen 13 bin 600 lira ile 100 dolara el konuluyor. Zehir tacirlerin­in uyuşturucu servisinde kullandıkl­arı bir araç da İstanbul Emniyeti’nin otoparkına çekiliyor. Suç yuvasında bulunan bir silah, bir otomatik tüfek, altı mermi de geçmişte herhangi bir suç olayında kullanılıp kullanılma­dıklarının tespiti için Polis Kriminal Laboratuva­rı’na gönderiliy­or. 2018’den bu yana bin 246 şüpheli yakalayan İstanbul Narkotik Masası Polisleri, M.A., S.B., M.A. ve S.S.’yi adresteki aramalar tamamlandı­ktan sonra daireden çıkarıyor. Daireden en son ayrılan polis ışıkları söndürüyor, doğalgazı kesiyor, su ve elektrik vanalarını kapatıyor ve kapıya mührü vuruyor. Tüm yaşananlar tutanaklar­a da geçiriliyo­r. Kırılan kapının masrafını da emniyet karşılıyor. gzel Hare kat destekli dör düncü operasyon terör yuvalarına... 2 1 ’de terör örgü tü DEAŞ üyesi terö rist tarafından bıçak lanarak şehit edilen polis memuru Sinan Acar’ın ismi verilen Başakşehir’deki operas yonda hücre evinde kalan 12 yabancı terörist yaka lanıyor. Parkenin altından silahlar çıkıyor. Cam odalar da akşamları elektrik açıl ması yasak. Televizyon yok.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye