Sabah

AK PARTİ’DEN BİREBİR MARKAJ HEDEF 600 BİN SEÇMEN

-

AK Parti, 23 Haziran İstanbul seçimleri için adeta birebir markaj yapacak bir kampanya başlattı. Hedef kitleler belirlenip tüm AK Parti grubu, teşkilatla­r ve belediye başkanları seferber edildi. AK Parti hedef kitleleri arasına 24 Haziran’da Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a oy veren ancak 31 Mart’ta tercihini değiştiren yaklaşık 600 bin seçmeni de aldı.

BİREBİR MARKAJ

Zübeyde YALÇIN

İstanbul seçimleri için sahaya inen AK Parti, seçmen eğilimleri ile ilgili de detaylı çalışmalar yapıyor. Yapılan bu çalışmalar­a göre adeta birebir markaj yapılacak. Daha önce AK Parti’ye oy vermiş ama son seçimde farklı oy kullandığı düşünülen isimlere ulaşılıp neden fikrini değiştirdi­ği sorulup ikna edilmeye çalışılaca­k. Televizyon, bilbord reklamları, mitingler yerine yüzyüze görüşmeler tercih edilecek.

AK Parti, 24 Haziran Cumhurbaşk­anlığı seçimleri ile 31 Mart yerel seçimleri arasındaki oy farklılıkl­arını da mercek altına aldı. Sayısı 600 bini bulan bu grup da hedef kitleler arasına alındı. 24 Haziran’da Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a İstanbul’da oy verenler ile 31 Mart’ta Binali Yıldırım’a oy verenler arasında yaklaşık 600 bin oy farklı bulunuyor. Sandık sandık analizler yaparak Erdoğan’a oy veren kitlelerin­in neden 31 Mart’ta başka bir adaya yöneldiğin­e odaklanan AK Parti, bu kapsamda seçmenler ile temasa geçip dinliyor ve nedenleri ortaya çıkarmaya çalışıyor. Buna göre gerekli adımlar atılıyor.

DİĞER GRUPLAR HANGİLERİ?

AK Parti’nin seçimlerde üstünde durduğu en geniş grubu sandığa gitmeyen yaklaşık 1,7 milyon seçmen oluşturuyo­r. Genel olarak yüzde 10’luk grup zaten tüm seçimlerde sandığa gitmiyor. Son seçimde ise katılım oranı yüzde 84’ler civarında kaldı. Yüzde 10’luk grup çıkınca sandığa götürülmes­i hedeflenen 900 bin civarında seçmen bulunuyor.

Ayrıca sandığa gidip kullanmış 308 bin geçersiz oy bulunuyor. Bunlardan yarıya yakın bölümü boş oy kullanmış. AK Parti, bu tercihi de kendi lehine değiştirme­k istiyor.

SEÇMENİN YÜZDE 65’İ OY VERMİŞ

AK Parti geçen aylarda bir araştırma yaptırmışt­ı. Bu araştırmay­a göre seçmenin yüzde 65’i en az bir kez AK Parti’ye oy vermiş. AK Parti İstanbul seçimlerin­de ve sonrasında bu geniş kitleye tekrar ulaşmak için çalışmalar yapacak. Oy verenlerin neden daha sonra tercihleri­ni değiştirdi­klerine bakılacak ve buna göre yeni politikala­r devreye sokulacak.

 ??  ?? AK Parti hedef kitleleri arasına 24 Haziran’da Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a oy veren ancak 31 Mart’ta tercihini değiştiren yaklaşık 600 bin seçmeni de aldı
AK Parti hedef kitleleri arasına 24 Haziran’da Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a oy veren ancak 31 Mart’ta tercihini değiştiren yaklaşık 600 bin seçmeni de aldı
 ??  ?? MahmXt gVÜR
MahmXt gVÜR
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye