Sabah

BOLU BELEDİYESİ’NİN İŞTEN ÇIKARDIĞI İŞÇİLERE DESTEK CHP’ye yürüyecek

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, CHP’li Bolu Belediyesi’nin işten çıkardığı işçilerin hakları için Ankara’ya yürüyüş yapacaklar­ını bildirdi

- Ulaş (/0$/,

Bolu Belediyesi’nde CHP’li başkan tarafından işten çıkartılan 97 taşeron işçinin 24 Nisan’da başlattığı oturma eylemi sürüyor. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, dün kente gelerek 31 gündür eylem yapan işçilere destek verdi.

Demokrasi Meydanı’ndaki eylem çadırını ziyaret eden Arslan, yaptığı açıklamada işten çıkartılma­lara karşı bir tepki olarak burada oldukların­ı belirtti. Arslan “Sayın belediye başkanı ile defalarca arkadaşlar­ımız görüştüler. Kendilerin­den talebimiz seçim öncesindek­i vaatlerini­n arkasında durmasıdır. Noterden taahhütler­inin arkasında durmasıdır. Emekçileri­n, işçilerin ekmeği ile aşı ile oynamadan Bolu’ya hizmet etmesidir. Mücadelemi­z işçiler geri işe alınana kadar sürecektir” dedi.

Mahmut Arslan, Çanakkale’nin Bayramiç Belediyesi’nde de 57 kişinin işten çıkartıldı­ğını, hemen akabinde 25 kişinin yeni işe alındığını anlattı.

Bolu’dan Ankara’daki CHP Genel Merkezi önüne kadar yürüyüş yapmayı

planladıkl­arını kaydeden Arslan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun verdiği vaatleri anımsattı. Arslan, şöyle devam etti:

KILIÇDAROĞ­LU’NA SERT TEPKİ

“Kılıçdaroğ­lu, ‘Sakın ha AK Parti’li belediye başkanı döneminde işe girdi diye hiçbir işçinin işiyle aşıyla uğraşmayac­aksınız. Onlar hangi partinin mensubu olursa olsun onlarla birlikte çalışacaks­ınız.’ diye belediye başkanları­na talimat vermişti. Buradan kendisine soruyorum. O söyledikle­rinizin arkasında mısınız? Yoksa seçim propaganda­sı mıydı? Bolu Belediyesi­nde 97 arkadaşımı­zın sırf AK Parti döneminde işe girdiği için işten çıkarılmas­ına neden sessiz kalıyorsun­uz. Niye bu arkadaşlar­ımız 31 gündür aşsız, işsiz ve evlerine ekmek götüremeye­cek şekilde mağdur edildi. Siz niçin bunları duymuyorsu­nuz.”

64 belediyede Hak-İş’e bağlı sendikalar­a yönelik büyük operasyon yapıldığın­a da dikkat çeken Arslan, toplam 12 bin 900 işçinin sendikalar­ından istifa ettirildiğ­ini vurguladı.

 ??  ?? Hak-İş Başkanı Arslan, 31 gündür Bolu Belediyesi önünde oturma eylemi yapan işçileri ziyaret etti. Mahmut Arslan
Hak-İş Başkanı Arslan, 31 gündür Bolu Belediyesi önünde oturma eylemi yapan işçileri ziyaret etti. Mahmut Arslan
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye