Sabah

Dedesi babası Selanik göçmeni olmayan mı kaldı aramızda?

-

Ekrem İmamoğlu, AK Partili Tevfik Göksu’nun, Karadenizl­i (Trabzon) olmasından ötürü kendisine “3ONTUSLU,” “5UM” iması yaptığı konusunda ısrarcı.

Bu iddiasını son olarak $HMET +AKAN’ın programınd­a kavga etmek pahasına ısrarla savundu. “Ben Göksu’nun konuşmasın­da söylediğin­iz gibi bir ima görmedim” diyen Hakan’ı

itham etti. Keşke Ahmet daha profesyone­l davranıp, “PEKI BIR DAHA BERA BER IZLERIZ” dediği, konusu açılacağı dünden belli olan Göksu’nun vidosunu programdan önce hazır etseydi. Ya da programını­n rejisi biraz hızlı olup anında videoyu ekrana getirebils­eydi.

Böylece Ahmet’in daha sonra köşesinde yazdığı “Programın ardından İMAMOğLU ILE BIRLIKTE GöRüNTüYü IZLEDIK Benim dediğim gibi, Göksu’nun konuşmasın­da böyle bir ima yoktu” satırların­a hep birlikte canlı canlı şahitlik ederdik.

Acaba Ekrem Bey AZ Mı SINIRLENDI YOKSA çOK MU?

★★★

Derdim İmamoğlu’nun günde üç dört kez yalanlanan iddiaların­dan birini daha deşifre etmek değil.

İnsanların ETNIK KIMLIğI üzere yapılan TARTışMALA­RıN YAKıNıNDAN BILE GEçME YECEğIMI de bilirsiniz.

Ama bence Ekrem Bey de mevzuu fazla uzatmamalı. Bu tavsiyemi değerlendi­rmesi birkaç açıdan lehine olacaktır.

Birincisi; AK Parti’ye Karadeniz üzerinden bir değerlendi­rme yapılacaks­a nereden başlanacağ­ı malumdur. 2LSA OLSA PARTI DEKI KARADENIZL­ILERIN çOK ETKIN OLDU ğUNDAN FALAN BAHSEDILEB­ILIR. Başta Cumhurbaşk­anı olmak üzere, hükümetin en önemli isimleri Karadenizl­i. Dolayısıyl­a NAFILE çaba, Trabzonlu, Karadenizl­i seçmen yemez.

İkincisi; MAHCUP OLABILIYOR MU BIL MIYORUM ama daha fazla kurcalarsa birkaç yalanlama daha yiyeceği kesin. Zira ekranda kendisi hakkında “İstanbul’u Erdoğan’dan alan Pontuslu” manşeti atan Yunanistan’ın en büyük gazeteleri­nden Ethos’u şu sözlerle değerlendi­riyordu:

“Adı sanı bilinmeyen KıYTıRıK BIR INTERNET SITESI, CIDDIYE ALıNACAK BIR YAYıN ORGANı DEğIL yani.”

Ancak tartışma uzayınca ortaya çıktı ki, Ekrem Bey “kıytırık” dediği Ethos’a kendisi röportaj vermiş! Gazetenin muhabiri hanımefend­iyle boy boy fotoğrafla­r çektirmiş.

Bu kadar hakarete dayanmayan Yunanlı gazeteci Ioanna Kleftogian­ni çıkıp da “RöPORTAJ SıRASıNDA HEMşERIYIZ DIYEN EKREM İMAMOğLU’NUN KENDISIY DI” derse hangimiz şaşırırız?

★★★

Üçüncüsü ve önemlisiys­e İmamoğlu biraz daha uzatırsa, Trabzonlu, KARADENIZL­I MUHAFAZAK­R SEçMENIN OYUNA GIDEYIM DERKEN ELDEKI FAHRI YUNANLı seçmenleri­nden olacak.

Samimi söylüyorum Ekrem Bey... EDIRNE’DEN, KARS’A JüPITER’DEN MARS’ACHP’li sosyal medya profilleri­ne baktığınız­da dedesi ya da babası Selanik göçmeni olmayan neredeyse yok. Beyan esastır, unutmayın.

Zaten ailenizin “MüDAFA” olan soyadınızı “İMAMOğLU” olarak değiştirmi­ş olmanız, camilerde verdiğiniz pozlar, “Günde 60-70 iftar açıyorum” açıklamala­rınız falan beyaz Türkler, mavi yakalılar ve solcularım­ız arasında yeterince homurdanma­ya neden oluyor.

23 Haziran’a şunun şurasında bir aydan az zaman kalmış, bu kez sandıkları da kimse boş bırkamaz, aman diyeyim!

 ??  ?? 0eliK ALTINOK YANCıLıK HATTA YALAN CıLıKLA
0eliK ALTINOK YANCıLıK HATTA YALAN CıLıKLA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye