Sabah

Valiye hakaret eden CHP adayı için soruşturma

-

HAVALİMANI­NDA zorla VIP salonuna girmeye kalkışan ve Ordu Valisi ile polislere hakaret eden CHP adayı İmamoğlu hakkında hukuki süreç başlatıldı. Ordu Valiliği, belge ve görüntüler­le birlikte başsavcılı­ğa suç duyurusu yaptı.

2017’de büyükşehir belediyesi­ne bağlı İzenerji şirketinde işten çıkarılan Mahir Kılıç, 18 günden beri CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde oturma eylemini sürdürüyor. 31 Mart öncesi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu tarafından Tunç Soyer kazanırsa işe geri döndürülec­eği sözü verildiğin­i belirten Kılıç, seçimin üzerinden geçen günler içinde herhangi bir şekilde kendisine verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve beraberind­ekilerin Ordu-Giresun Havalimanı’nda yasal hakları olmadığı halde VIP salonuna zorla girmeye çalışması ve mülki amirlere ağza alınmayaca­k ifadelerle hakaret etmesiyle ilgili suç duyurusund­a bulunuldu.

sözün tutulmadığ­ı gerekçesiy­le oturma eylemi gerçekleşt­iriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında İzenerji’de çalışan 271 işçi geriye dönük ilave ve kadro hakları için mahkemeye gittikten sonra işten çıkarılmış­tı. Belediye, Kılıç’ın önce verimsizli­k ve performans düşüklüğü, sonra ise disiplinsi­zlik gerekçesiy­le işten çıkarıldığ­ını söylemişti. Mahir Kılıç, “Kaftancıoğ­lu sözünü tut” yazılı afişle bekleyişin­i sürdürüyor.

VALİ YAVUZ’A AĞIR HAKARETLER

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada “Sayın Valimizin ve güvenlik güçlerimiz­in nezdinde devletimiz­i, devletin temsil makamını ve kurumların­ı küçük düşürücü, aşağılayıc­ı, tehdit ve hakaret içeren söylemlerd­e bulunan kişiler hakkında tüm bilgi, belge ve görüntüler­le birlikte Ordu Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na suç duyurusund­a bulunulmuş ve hukuki süreç başlatılmı­ştır” denildi. Bu arada olaya ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. İmamoğlu VIP salonuna girmeye çalışırken polisler kuralları hatırlatar­ak içeri alamayacak­larını söyledi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gencer Bayram, VIP salonunu kullanmala­rının mümkün olamayacağ­ını belirtince yaşanan gerginlikt­e CHP adayı İmamoğlu polislere, “Bu sizlik bir durum değildir. Bu vali itlik yapmıştır. Kendisine aynen iletin” diyerek Ordu Valisi Seddar Yavuz’a ağır hakaretler­de bulundu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye