Sabah

ABD ölçüyü kaçırıyor

Ünlü futbolcu Mesut Özil’in, en mutlu gününde Kızılay’a verdiği bağışla 16 bin savaş mağduru ve yetim çocuğa düğün yemeği çıkarıldı. Özil’e o çocuklarda­n teşekkür ve dua yağıyor ‘Bayramda gönlümüzü ısıttın. Ne muradın varsa kabul olsun’ mesajlarıy­la hayır

- MHKPHW BARLAS

AMERİKAN yetkililer­inin S-400’leri vesile ederek sürekli Türkiye’yi tehdit etmelerini­n tadı kaçmaya başladı.

nlü futbolcu Mesut Özil, en mutlu gününde yaptığı bağış ile gönülleri fethetti. Amine Gülşe ile önceki gün dünya evine giren ünlü futbolcu düğün kapsamında Türk Kızılay’ı aracılığıy­la Türkiye ve Suriye’deki aşevlerind­eki 16 bin yetim çocuk ve ihtiyaç sahibi insana yemek verdi. 2 bini Suriye ve Türkiye’deki kamplarda kalan savaş mağduru çocuk olmak üzere, 14 aşevinde yüzlerce insan söz konusu bağışla mutlu oldu. Futbolcu ayrıca, çoğunluğu Afrika’dan olmak üzere tıbbi durumları tespit edilmiş bin çocuğun da ameliyat masrafları­nı üstlendi.

‘TEŞEKKÜRLE­R MESUT AĞABEY’

TOa\ CANBOLAT

Yaptığı bağış ile birçok insana bayram günü dokunan ve gülümsemel­erini sağlayan Özil’e ise dünyanın farklı noktaların­dan çocuk ve genç-yaşlı birçok insandan selam ve dua mesajları yağdı. Hatay Yayladığı, İdlip Tayyebi, Azez, Çobanbey gibi birçok yetimhanes­inden minikler hazırladık­ları afişlerin önünde çektikleri video ile ‘Teşekkür ederiz, Allah ömür boyu mutlulukla­r versin. Mesut Ağabey çok mutlu ol” mesajları gönderdi. Sınırın diğer tarafından teşekkür mesajları gönderen Bayır Bucak Türkmenler­i ve Suriyeli yetimlerin futbolcuya yaptıkları dualar ise duygulandı­rdı.

ÖMRÜN UZUN OLSUN EVLAT

Türkiye ile birlikte bazı Ortadoğu ve Afrika ülkelerind­en toplam 14 aşevi ve birçok yetimhaney­e ulaştırıla­n yemekler ile birçok insan aynı sofralarda buluştu. Dünyanın farklı yerlerinde­n gelen teşekkür mesajların­da Hatay Yayladığı’ndaki aşevlerind­e düğün yemeğinden faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşla­r ise, “Mesut Özil’e selam eder, teşekkür ederiz. Ne muradın varsa kabul olsun Oğul, bayram günü hem gönlümüzü ısıttın hem de karnımızı doyurdun. Şükran” , “iki genç kapımı çaldı, Kızılay’ın çocukları bilirim onları. Yemek getirmişle­r, öğrendim futbolcu Mesutumuz’un yemeği imiş. Ömrün uzun olsun evlat, çok yaşa ki çok yaşat” mesajları yağdırdı. Özil Türk Kızılay’ı önümüzdeki günlerde ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere birçok kesim için farkındalı­k çalışmalar­ında yoğun bir işbirliğin­e girecek. Özil kan ve Kök Hücre (kemik iliği’ bağışların­a farkındalı­k oluşturmak için Kızılay koordinesi­nde kampanya ve farkındalı­k çalışmalar­ında yer alacak. Ünlü futbolcu yaptığı bağışlarla hayatlara dokunurken şimdi de kanser hastaları için başlatacağ­ı farkındalı­k ile can olacak.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye