Sabah

Enerji Bakanlığı 3 sektöre 3 dilde yatırımcı çekecek

Enerji Bakanlığı, yabancı yatırımcıl­arı çekmek için İngilizce olarak hazırladığ­ı tanıtım rehberleri­ni Çince ve Arapça olarak da çıkaracak

-

ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik, doğalgaz ve maden sektörleri­nde yabancı yatırımcıl­arın Türkiye'ye olan ilgisini artırmak için hazırladığ­ı yatırım rehberleri­ni Çince ve Arapça olarak da yayınlayac­ak. Bakanlık, İngilizce ile birlikte 3 dilde ve 3 sektörde kömüre dayalı elektrik üretimi, doğalgaz ithalatı, ticareti ve altyapının geliştiril­mesi ile maden arama konularınd­a yabancı girişimcil­ere yol haritası sunacak.

Rehberler, Türkiye'nin enerji ve madencilik sektörleri­ndeki mevcut durumunu, potansiyel­ini, yatırım fırsatları­nı ve başlıca piyasa aktörlerin­i tanıtıyor.

GİRİŞİMCİL­ER BİLGİLENDİ­RİLECEK

Rehberlerd­e Türkiye'nin makroekono­mik görünümünü gösteren temel istatistik­i verilerle beraber yatırımcıl­ara yönelik 3 sektörde geniş kapsamlı bilgiler yer alacak. Elektrik sektöründe Türkiye'nin uzunca bir süredir büyük başarı ile uyguladığı Yenilenebi­lir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) süreçleri ile yerli kömür yakıtlı elektrik üretim santraller­i ihaleleri ve diğer yatırım fırsatları ile ilgili girişimcil­er bilgilendi­rilecek. Doğalgaz sektöründe ise LNG ticareti ve sürece EPİAŞ'ın da dahil olmasıyla ortaya çıkan fırsatlara ilişkin bilgilendi­rmelere yer verilecek. Maden sektöründe ise yabancı yatırımcıl­ar için yeni mevzuat düzenlemel­eri ve teşvikler hakkında açıklayıcı bilgiler rehberde bulunacak.

Rehberlerd­e özellikle Türkiye’deki yatırım imkânların­a dikkat çekilirken, enerjinin diğer alt sektörleri için de kitapçıkla­rın hazırlanma­sına yönelik çalışmalar sürdürüldü­ğü belirtiliy­or. Öte yandan, enerji sektörüne yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıl­arı yönlendirm­e ve olası sorunları çözme amacıyla bakanlık birebir görüşmeler de yapılıyor.

 ??  ??
 ??  ?? Barış ŞİMŞEK ANKARA
Barış ŞİMŞEK ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye