Sabah

SENATÖRLER­İ kim öldürüyor?

ABD’de iki gün içerisinde iki eski senatörün evlerinde öldürülmes­inin şoku yaşanıyor. Polis cinayet soruşturma­sı başlatırke­n, ABD basını “Neler oluyor” sorusunu sormaya başladı NATO’nun dev tatbikatı başlıyor

-

Siyasetçil­ere yönelik cinayetler­in sık yaşandığı ABD’de bu kez eski senatörler kurşunları­n hedefi oldu. İki gün içinde iki farklı eski senatörün benzer şekillerde öldürülmes­i panik yarattı. İlk olay Arkansas eyaletinde yaşandı. Arkansas’ın eski senatörü olan Linda Collins-Smith evinde ölü bulundu. Eski bir Cumhuriyet­çi Parti senatörü olan

ile Avrupa’dan 18 ülke, Baltık Denizi’ndeki en kapsamlı tatbikat olan BALTOPS’u 47’nci kez gerçekleşt­irecek. Tatbikat Almanya’nın Baltık Denizi’ndeki Kiel Limanı’nda bugün başlayıp 21 Haziran’da sona erecek. BALTOPS 47’e NATO üyeleri ABD, Türkiye, Belçika, Danimarka, Estonya, Fransa, Almanya, Letonya, Litvanya, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, İspanya ve İngiltere’nin yanı sıra ortak ülkeler İsveç ve Finlandiya katılacak. Tatbikatta 8 bin 600 birlik, 50 gemi ve 40 uçak olacak. Smith’in Pocahontas kentindeki evinde vurularak öldürüldüğ­ü duyuruldu.

BİR SÜRÜ SORU İŞARETİ

ABD bu olayın şokunu yaşarken iki gün sonra başka bir cinayet haberi de Oklahoma’dan geldi. Eyaletinin eski Senatörü Jonathan Nichols’ın öldüğü açıklandı. 12 yıl boyunca Cumhuriyet­çi Parti’den senatörlük yapan 53 yaşındaki Nichols’un başından vurulduğu kaydedildi. Evinde kanlar içinde bulunan eski senatörün cinayete kurban gittiğine kesin gözüyle bakılıyor.

ABD basınındak­i haberlerde senatörler­in benzer şekilde öldürülmes­ine dikkat çekilirken, “Akıllarda bir sürü soru işareti var; Ne zaman, neden, nasıl, kimler tarafından öldürüldül­er?” şeklinde yorumlar yapıldı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye