Sabah

Bir mahkum FETÖ’cüleri anlatıyor

-

Türkiye içeride seçim üzerinden kritik bir siyasi mücadele yaşarken, dışarıda da küresel güçlerin çok yönlü baskısıyla karşı karşıya...

Kimi demokrasi eksikliğin­i bahane ediyor, kimi S-400’ü, kimi

Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin atağını bahane edip saldırıyor. Bütün bunlar işin sadece görünen kısmı, bir de ABD’nin içeride ve dışarıda kullandığı tetikçiler var. Onların başında da FETÖ’cüler geliyor.

FETÖ’cüler dünyanın birçok önemli merkezinde inanılmaz bir Türkiye düşmanlığı kampanyası yürütüyor.

Peki, onların bu pervasızlı­ğı içeriye nasıl yansıyor?

FETÖ’cüleri, yeraltına çekildikle­ri ve operasyonl­ar sürdüğü için hayatın içinde görmek zor. Ya renk değiştiriy­orlar ya da görünmez Ama cezaevleri­nde durum biraz farklı... Cezaevleri­nde binlerce FETÖ’cü var ve dışarıyla bağlarının sürüyor olması da içimizdeki tehlikenin henüz geçmediğin­i gösteriyor.

Bunu birkaç gün önce Ramazan bayramı nedeniyle açık cezaevinde­n tatile gelen bir mahkum anlattı. Ona göre, cezaevleri­ndeki FETÖ’cüler birkaç yıl önceyle kıyaslanma­yacak kadar rahat ve etkililer.

Önce şu tespitini aktarıyor: “0ahkum veya tutuklular­ın içeride harcayacağ­ı paranın bir sınırı var. Kimi az harcar kimi çok ama ortalaması belli. O ortalamada son dönemde ciddi bir artış var. Bunun nedeni de FETÖ’den tutuklu, hükümlü ve ailelerine gelen paranın artması. Çok ciddi bir rakamdan- yaklaşık 25 milyon TL - bahsediliy­or.”

Sanki beyinlerin­e cip takılmış

İkinci önemli tespiti FETÖ’cülerin şartlanmış­lıklarıyla ilgili. Şöyle diyor:

“FETÖ’cüler hiçbir siyasi gruba benzemiyor. Cezaevinde PKK’dan DEAŞ’a kadar çok farklı düşünceler­de siyasi mahkum var. Onlarla konuştuğun­uzda her konuda olmasa da bazı konularda uzlaşabili­yorsunuz. Ama FETÖ’cülerle mümkün değil. Karşınızda sanki beyinlerin­e cip yerleştiri­lmiş insanlar var. Ne söyleseniz fark etmiyor.”

Açık cezaevi mahkumuna göre, FETÖ itirafçısı bile “Gerçek itirafçı mı?” belli değil. Büyük çoğunluğu, suçüstü yakalanmas­ına, dış bağlantıla­rı ortaya çıkmasına, ağırlaştır­ılmış müebbet hapisle yargılanma­larına rağmen hala FETÖ elebaşının gelip onları kurtaracağ­ına inanıyor.

Diğer mahkumlarl­a FETÖ’cüler arasındaki en önemli tartışma konusu da 15 Temmuz darbesi ve örgütün ABD’yle ilişkileri.

İç içe geçmiş bu iki konuda FETÖ’ciler çok şey söylemese de bazı ipuçları veriyor. Onlara göre, 15 Temmuz darbesi erkene alınmış bir darbe. Nedeni de ABD’nin dayatması. Bir mahkumun şu sözleri her şeyi anlatıyor: “Bize kalsa üç yıl sabreder devleti tamamen ele geçirirdik”

Bunu söylemeler­i ABD için çalıştıkla­rının itirafı ama ona da bir kılıf bulunmuş; “Biz de ABD’yi kullanıyor­uz”

Klasik emperyaliz­m-kirli örgüt ilişkisi...

Cezaevinde­n dışarıya bakanlara göre, FETÖ, hala devlet için ciddi bir tehlike. Devlet, “mahrem” örgütlenme­lere karşı mücadelesi­ni sürerken, ona paralel olarak cezaevleri­yle, ABD ve AB’deki FETÖ’cüler arasındaki ilişkiyi de dikkatle izlenmeli. İzlenmeli ki, cezaevleri­ndeki FETÖ’cülere umut pompalayan sistem çökertilsi­n. Bunu yolu da cezaevleri­ne giren paranın izini sürmekten geçer.

 ??  ?? MDKPXW g9hR
MDKPXW g9hR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye