Sabah

YKS için geri sayım başladı

Yükseköğre­tim Kurumları Sınavı (YKS) 15 ve 16 Haziran’da 2 oturumda yapılacak. Adaylar piercing ve başörtüsü iğnesiyle sınava katılabile­cek

- EdiWör: Orhan TURAN - Tasarım: Uğur KIRIMLI

Bu yıl ikinci kez yapılacak Yükseköğre­tim Kurumları Sınavı (YKS) 15 ve 16 Haziran tarihlerin­de gerçekleşt­irilecek. ÖSYM Başkanı Halis Aygün de 2019-YKS’ye girecek adaylar için sınavda dikkat edilmesi gereken kurallarla ilgili Twitter hesabından bir video paylaştı. Adaylar piercing ve başörtüsü iğnesiyle sınava katılabile­cek. Adaylar sınavın sabah oturumları­nda saat 10:00, öğleden sonra oturumları­nda saat 15:30’dan sonra sınav binalarına alınmayaca­k.

&H\GD KARAASLAN

AYT 180, YDT’DE 120 DAKİKA SÜRE

YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) 15 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’te düzenlenec­ek ve adaylara 135 dakika süre verilecek. 16 Haziran Pazar günü saat 10.15’te Alan Yeterlilik Testi (AYT), 15.45’te ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanaca­k. AYT’de adaylara 180 dakika, YDT’de ise 120 dakika süre tanınacak. Adaylara TYT’de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyada­n 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularınd­an 5’er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojide­n 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltilec­ek. AYT’de Türk dili ve edebiyatıs­osyal bilimler-1 testi 40 sorudan oluşacak. Bu testte adaylar, Türk dili ve edebiyatın­dan 24, tarih-1’den 10, coğrafya-1’den 6 soru yanıtlayac­ak. AYT’nin sosyal bilimler testi 40, matematik testi 40, fen bilimleri testi de 40 sorudan oluşacak.

KİMLİK BELGESİ UYARISI

Sınava girişte geçerli kimlik belgesi ve sınava giriş belgesinin bulundurul­ması gerekirken, sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgesini yanlarında bulundurma­yan adaylar binalara giremeyece­k. Adayların, fotoğrafla­rının bulunması gereken sınava giriş belgelerin­in yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğrafla­rının görünür olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. Ayrıca ÖSYM tarafından belirlenmi­ş bilgiler haricinde belgenin ön ve arka yüzde herhangi bir yazı, resim, işaret vesaire bulunduğu taktirde adayların sınavları geçersiz sayılacak.

T.C. kimlik kartı edinme sürecinde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlı­k İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı, imzalı ve mühürlü “Geçici Kimlik Belgesi”nin aslı geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Sürücü belgesi, öğrenci kimlik kartları, basın kartı, avukat kimliği, kurum kimlikleri ve ikamet izni sınava girişte belge olarak kabul edilmeyece­k.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye