Sabah

Aybüke’ler hep var olacak

Teröristle­rin katlettiği müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ı kalplerind­e yaşatan ailesi, devletin ve milletin her zaman yanlarında olmasından teselli buluyor

-

BATMAN’IN Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristle­r tarafından şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ı kalplerind­e yaşatan ailesi, devletin ve milletin her zaman yanlarında olmasından teselli buluyor.

İlk görev yeri Kozluk’ta henüz 7 aylık öğretmenke­n karne dağıttıkta­n sonra evine dönüş yolunda Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına teröristle­rce açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldı­ğı hastanede 22 yaşında şehit olan Yalçın’ın şehadetini­n üzerinden iki yıl geçti. Yalçın’ın Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan annesi Zehra ve babası Sadık Yalçın’ın acıları hala ilk günkü gibi taze.

Baba Yalçın, Aybüke’siz 3 bayramı geride bıraktıkla­rını vurgulayar­ak her şehit ailesi gibi hüzünlü oldukların­ı söyledi.

Bayramlard­a yaşanılmas­ı gereken sevinçten 3 bayramdır ayrı kaldıkları­nı anlatan Yalçın, “Allah kimsenin başına vermesin. Aybüke, Dilay, Necmettin öğretmenle­r bu ülkede hiçbir zaman son bulmaz. Hainlerin yaptıkları yanlarına kar kalmadı, kalmayacağ­ına inancımız tam. Devletin terörle mücadeleyl­e ilgili organların­ın, kurumların­ın gerekli mücadeleyi yaptığına inanıyoruz. Hepsine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“ALLAH YARDIMCILA­RI OLSUN”

Anne Zehra Yalçın da bayramlar ve özel günlerin kızı olmadan çok kötü geçtiğini söyledi. Kızları olmadan bir bayramı daha geçirdikle­rini vurgulayan anne Yalçın, “Üzgünüm. Manevi yönden çok güzel ama anne yüreği hiçbir şey dinlemiyor. Bütün öğretmenle­rimizin Allah yardımcıla­rı olsun. Böyle bir olayı kimsenin başına vermesin. Hiçbir anne ağlamasın, canı yanmasın. Allah korusun, Allah esirgesin onları” dedi.

 ??  ?? Şenay Aybüke Yalçın
Şenay Aybüke Yalçın
 ??  ?? Şehit babası Sadık ve annesi Zehra Yalçın
Şehit babası Sadık ve annesi Zehra Yalçın

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye