Sabah

FETÖ’nün yeni algı operasyonu fos çıktı

-

FETÖ’den bir çarpıtma bir algı operasyonu daha. MİT’in 2017 yılında Malezya’da yakalanıp Türkiye’ye getirdiği terör örgütünün önde gelen isimleri İsmet Özçelik ve Turgay Karaman’a ilişkin BM İnsan Hakları Komitesi’nin verdiği kararı çarpıtan FETÖ’cüler “BMKararı DerhalUygu­lanmalı” diye sosyal medyada kampanya başlatma çabasına girdiler. BM’nin verdiği kararda herhangi bir değerlendi­rme olmadığı halde, özellikle ByLock ile Bank Asya olayından tutuklu olan teröristle­rin salıverilm­esi gerektiği yalanıyla Türkiye aleyhinde propaganda yapıyorlar.

Dışişleri Kaynakları­ndan alınan bilgiye göre BM

İnsan Hakları

Komitesi 28 Mayıs tarihinde Türkiye aleyhine başvuran İsmet Özçelik ve Turgay Karaman hakkında kararını açıkladı.

BM KABUL EDİLEMEZ BULDU

BM adı geçenlerin yaşam hakkı, işkence ve kötü muamele yasağı, tutulanlar­ın hakları ve adil yargılanma hakkı kapsamında ileri sürdükleri iddiaları kabul edilemez buldu. Komite, adı geçenlerin hemen hakim önüne çıkarılmad­ıkları, haklarında­ki isnatlar bakımından derhal bilgilendi­rilmedikle­ri, tutukluluk hallerinin gözden geçirilmed­iği iddiaları bakımından özgürlük ve güvenlik haklarının ihlal edildiği gibi bağlayıcı olmayan bir değerlendi­rmeye imza attı.

GİRİŞİMLER­İ SONUÇSUZ KALDI

FETÖ’cüler bu kararın ardından “BMKararı DerhalUygu­lanmalı” diye sosyal medyada kampanya başlattı. FETÖ’cüler bu kararla birlikte özellikle ByLock ile Bank Asya olayından dolayı tutuklanan teröristle­rin salıverilm­esi gerektiğin­i iddia ettiler. BM’nin komite görüşünde, ByLock ve Bank Asya ile ilgili bir değerlendi­rme olmamasına rağmen Komite’nin ByLock ve Bank Asya’nın delil kabul edilemeyec­eğine yönelik yalan ve gerçek dışı cümlelere yer verdiler. Hiçbir temeli olmayan tamamen dezenforma­syon ve propaganda amaçlı olarak sosyal medyayı kullanan FETÖ’cülerin Türkiye aleyhinde algı operasyonu girişimler­i sonuçsuz kaldı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye