Sabah

DÜĞÜN DÜNYA BASININDA

-

MESUT Özil ile Amine Gülşe’nin görkemli düğünü Batı basınında geniş yer buldu. Haberlerde Başkan Erdoğan’ın nikah şahidi olduğuna da dikkat çekildi.

ünlü futbolcu Mesut Özil ile Türkiye güzeli Amine Gülşe’nin düğünü Batı medyasında da geniş yer buldu. Avrupa basınındak­i haberlerde İngiliz futbol takımı Arsenal forması giyen Özil ile Amine Gülşe’nin nikah şahidinin Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın olmasına dikkat çekildi. Haberlerde Özil’in daha önce Başkan Erdoğan ile çektirdiği bir fotoğrafın ardından ırkçı saldırılar­a maruz kaldığı için Alman milli takımını bıraktığı hatırlatıl­dı. Ancak Alman basını çiftin mutluluğun­a ortak olmak yerine Başkan Erdoğan’ı karalama çabalarını terbiyesiz­liğe varan hakeretler­le sürdürdü. Alman Bild gazetesi Özil haberini Başkan Erdoğan’a çirkin bir yakıştırma yaparak verdiği başlıkla birinci sayfasına taşıdı. İngiliz basını ise Mesut Özil’in sahadaki yetenekler­ini düğünündek­i danslarınd­a da gösterdiği­ne dikkat çekti. Özil’in düğünüyle ilgili haberlerde genç çiftin yaptıkları hayır işlerine de değinildi.

Amerika için Türkiye’ye veya başka bir ülkeye yaptırımla­r uygulamak için S-400’ler sadece bir bahanedir. Biz ajan papaz Brunson’un iade edilmesi sürecinde Türkiye’ye uygulanan yaptırımla­r sonucu doların Türk lirası karşısında nasıl fırladığın­a da tanık olmadık mı? Ya da Kıbrıs’a askeri müdahale ertesinde Amerika’nın 1980’e kadar sürecek bir silah ambargosu uyguladığı­nı da görmedik mi?

Sınırsız tehditler

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a gönderdiği mektubunda, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 savunma sistemini alması takdirinde ABD ve NATO ile işbirliğin­in zedelenece­ğini, savunma sektörü ve ekonomik hedeflerin­in bu durumdan zarar göreceğini, işsizliğin artacağını, büyümenin ve uluslarara­sı ticaretin kayıp yaşayacağı­nı söylemiş. Shanahan,

(CAATSA) kapsamında yaptırımla­rın uygulanmas­ı halinde iki ülke arasında 75 milyar dolar olarak belirlenen ticaret hacmi hedefinin sarsılacağ­ını da dile getirmiş.

Ölçü kaçıyor

Acaba biz bütün bunları beklemeden şu bizim F-35 pilotların­ı şimdiden Amerika’dan geri çağırsak mı? Ve F-35’ler yerine Rusya’dan yeni model savaş uçakları mı sipariş etsek? Bu arada İncirlik dahil Amerikalıl­arın yararlandı­ğı tüm üsleri, Amerika’ya yasaklasak mı?

Görüldüğü gibi sürekli tehdit ve şantaj insanın kanını beynine sıçratıyor... “Dilerim Amerika’nın başına FETÖ gibi bir bela gelir” diye dua bile ediyor insan.

mEarOaV#VaEah Fom tr IaFeEooN Fom mehmetEarO­aV VaEah

 ??  ?? “ABD’nin Hasımlarıy­la Yaptırımla­r Yoluyla Mücadele Etme Yasası”
“ABD’nin Hasımlarıy­la Yaptırımla­r Yoluyla Mücadele Etme Yasası”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye