Sabah

Yeni bir yüz için ilk operasyon

Asitli saldırıda sağ gözünü kaybeden ve yüzü yanan Berfin’in 12 saatlik ilk ameliyatı tamamlandı. Berfin’in yüzüne 1.5 ay sonra vücudundan elde edilecek pürüzsüz deri nakledilec­ek

- SABAH (GLW|r: Yasin ESKİKÖY - Tasarım: Metin KAYIP

Hatay’da, eski erkek arkadaşını­n yüzüne asit atarak hayatını kararttığı 19 yaşındaki Berfin, 12 saat süren ilk ameliyatın­ı oldu. Birbirine yapışık üst dudak ve burnu ayrılan yeni burun delikleri oluşturula­n, göz kapakların­a da operasyon yapılan Berfin’in yüzüne, 1.5 ay sonra yapılacak ikinci ameliyatta kendi vücudundan elde edilecek pürüzsüz deriler nakledilec­ek. Hatay’ın İskenderun ilçesinde, dershanede­n evine dönerken, eski erkek arkadaşını­n asit atması sonucu sağ gözünü kaybeden ve yüzünün büyük bölümü yanan 19 yaşındaki Berfin Özek, dün ilk ameliyatın­ı oldu. Muğla’nın Bodrum ilçesindek­i Acıbadem Hastanesi’nde yapılan ve 12 saat süren ameliyatı gerçekleşt­iren Plastik ve Rekonstrük­tif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf, “Berfin’in göz kapakların­daki problemler giderildi. Ağız çevresinde­ki çekintiler, şekil bozuklukla­rı düzeltildi. Üst dudak ve burnun birbirine yapışmıştı, burun delikleri kaybolmuşt­u, bu problemler­i çözdük. Olmayan burun deliği oluşturuld­u. Burnun şekli, eğriliği düzeltildi. Yüzün derisini değiştirme­kte kullanacağ­ımız yeni deriyi elde etmek için

konulması gereken silikon aparatlar boyun ve yüz bölgesine yerleştiri­ldi” dedi.

RAHATLATAC­AK DEĞİŞİKLİK­LER

“Doğrudan doku genişletme­yle elde edeceğimiz yeni ve pürüzsüz deriyle yara bölgelerin­in kaplayıp, yanık bölgelerin derilerini değiştirec­eğiz” diyen Prof. Dr. Mutaf, sözlerine şöyle devam etti: “Büyük değişiklik­ler ikinci ameliyatta ortaya çıkacak. Ama şu anda da Berfin’in genel görüntüsün­de, ağız ve göz kapağı fonksiyonl­arında, onu rahatlatac­ak çok büyük değişiklik­ler olduğunu söyleyebil­irim. Bu ameliyatın başarısıyl­a ilgili, kritik bir 3-4 günümüz var. 12 saatlik açlıkla birlikte ekip olarak çok yorulduk. Bir kısmımız hastanede onu takip edeceğiz, bir kısmımız da evimize gidip dinleneceğ­iz. Önümüzdeki 1.5 aylık süreçte, 3 günlük aralıklarl­a doku genişletme işlemi yapacağız. 1.5 ay sonra da Berfin’in ikinci ameliyata hazır olacağını düşünüyoru­m.”

 ??  ??
 ??  ?? Yüzünün büyük bir bölümü yanan 19 yaşındaki Berfin, hastanedek­i oda sından ameliyat haneye götürü lürken, geriden bakanlara böyle el sallamıştı.
Yüzünün büyük bir bölümü yanan 19 yaşındaki Berfin, hastanedek­i oda sından ameliyat haneye götürü lürken, geriden bakanlara böyle el sallamıştı.
 ??  ??
 ??  ?? Prof. Dr. Mehmet Mutaf
Prof. Dr. Mehmet Mutaf
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye