Sabah

Memur sendikalar­ı CHP’ye dava açtı

Memurlar HDP ve CHP’li belediyele­rdeki baskı, tehdit, şantaj ve sürgünlere karşı üç aşamalı tepki verdi: Savcılığa suç duyurusu yapıldı. İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma talep edildi. Sendikal baskı raporu hazırlandı

- EDIT|R: 'LOHN *hN*gR Tasarım: 6HoLO .A<A betul.alakent#sabah.com.tr

1 Mart seçimlerin­in ardından sürgün, mobbing, işten atma dahil her türlü baskıyı uygulayan HDP ve CHP’li Belediyele­re karşı yürüyüşle tepkisini koyan işçilerin ardından memurlar da harekete geçti. Bem-Bir-Sen, üyelerine yönelik uygulanan mobbing ve sürgünler için üç aşamalı eylem planını devreye aldı. Sendika ilk aşamada dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na Bolu, Bilecik, Bozüyük, Eskişehir Odunpazarı, İstanbul Esenyurt ve Kırşehir Belediyele­ri hakkında suç duyurusund­a bulundu.

Eş zamanlı İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na inceleme ve soruşturma talebi ile başvuru yapan Bem-Bir-Sen, söz konusu belediyele­r hakkında inceleme sonucu gerekli idari yaptırımla­rın uygulanmas­ını talep etti. Belediyele­rde yapılan baskı ve mobbingi, ‘Sendikal Baskılar’ başlığıyla rapor haline getiren Bem-Bir-Sen, bugün İstanbul’da düzenleyec­eği toplantı ile raporu açıklayaca­k. Betül ALAKENT

7 BIN KIŞI TEHDITLE ISTIFA ETTIRILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na, Bolu, Bilecik, Bozüyük, Eskişehir Odunpazarı, İstanbul Esenyurt ve Kırşehir Başsavcılı­kları’na gönderilme­k üzere yapılan suç duyurusund­a, 1 Nisan’dan itibaren sendikaya üye memurlara yapılan baskı, tehdit, ve hukuksuzlu­klar anlatıldı. Birçok memurun Bem-Bir-Sen’den zorla istifa ettirildiğ­i belirtilen suç duyurusund­a, istifaları­n sürdüğüne dikkat çekildi.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, “7 bin üyemiz istifa ettirildi. Yüze yakın sendika yöneticimi­z sürgün yedi. Sözleşmeli personel olan 53 üyemiz de işten atıldı. Meydanlard­a ‘Martın sonu bahar’ diyenlerin ilk icraatı ‘emekçinin yazını kışa çevirmek’ oldu” dedi.

 ??  ?? EKONOMI
EKONOMI
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye