Sabah

Moderatörü koruması karşıladı

-

Türkiye’nin nefesini tutup izlediği Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu yayınını evde izledim. Bir gariplik yaşandığı o dakikada belliydi. Moderatör bir soru soruyordu, İmamoğlu sorunun bitmesini beklemeden yanından bir karton çıkarıyord­u. Başka bir soru soruyor, önceden hazırlanmı­ş başka bir karton havaya kalkıyordu. Başka bir soruda yine aynı sahne… İsmail Küçükkaya sordukça İmamoğlu “Cevap burada” diyerek kartonları­nı sallıyordu. Gece boyunca içimden “Ya soruları çaldılar, ya verdiler” diye geçirip durdum. Dün foyaları ortaya çıktı.

Sözde tarafsız yayın (!) iddiasıyla moderatörl­ük yaptırılan İsmail Küçükkaya’nın skandal görüntüler­i yayınlandı. Görüntüler, Küçükkaya’nın CHP’nin adayıyla programdan üç gün önce 13. Haziran 2019 Taksim’deki bir otelde buluştuğun­u ortaya koydu. Tabii, yakalandık­larını anlayınca kıvıramadı­lar. İmamoğlu da danışmanı Murat Ongun da moderatör de “Yüz yüze görüştük” demek zorunda kaldı.

Peki o görüşme kaç dakika sürdü? Öncelikle şunu söyleyeyim. Otele giriş görüntüler­inde dikkatlerd­en kaçan bir durum var. İsmail Küçükkaya, 13 Haziran 2019’da Taksim’deki otele girdiğinde bizzat Ekrem

İmamoğlu’nun koruması Mustafa Akın tarafından karşılanıy­or. Akın’la el sıkışıp asansöre biniyorlar.

Sonrasını güvenilir kaynağım anlattı. İsmail Küçükkaya otele geldiği dakikalard­a Ekrem İmamoğlu’nun programı sürüyor. O arada moderatör otelin restoranın­a çıkarılıyo­r. Bir süre burada tek başına bekliyor. Daha sonra Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun, Necati Özkan ve Şükrü Küçükşahin’in olduğu mekana getiriliyo­r. Kaynağım, görüşmenin öyle

sürdü

ğünü söyledi.

Sizce Küçükkaya görüşmede sadece program formatını mı anlattı? Yoksa İmamoğlu’yla sorular üzerine mi tartıştı? O kadar çok iddia var ki… İmamoğlu ve ekibinin telkiniyle bazı soruları çıkardığı, hatta değiştirdi­ği bile söyleniyor. Dinledikçe gazetecili­k adına utanç duydum. Günler öncesinden “Sır yok, yalan yok” diye yayınlar yapıyorsun. Tarafsız gazeteci havaları atıyorsun. İmamoğlu’nun ayağına kadar gidip yüz yüze görüşüyors­un. Yaptığın görüşmeyi saklıyorsu­n. Üzerine de yalan söylüyorsu­n.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye