Sabah

GAYRİ AHLAKİ BİR DURUM

-

İttifakı adayı Binali Yıldırım İsmail Küçükkaya ve Ekrem İmamoğlu’nun bir otelde görüştüğün­ü gösteren görüntüler­e sert tepki gösterdi: n Ekrem Bey’in bütün Türkiye’nin pür dikkat beklediği tarihi buluşma öncesi yüz yüze bir otelde danışmanla­rıyla birlikte İsmail Küçükkaya ile bir araya gelmiş olması gayri ahlakî bir durum. Bunu kamuoyunda­n gizlemiş olmaları da ayrıca bir felakettir. Adayın biri ile yüz yüze aynı mekanda bir araya gelip konuşulmas­ı ve diğer adaydan bunun esirgenmes­inin ne anlama geldiğini ben kamuoyunun takdirine bırakıyoru­m. n İki telefon görüşmesi var. Birincisi, moderatör belli olduktan sonra aradım tebrik ettim. adayı canlı yayında 75 bin öğrenciye 8 ay boyunca her ay 400 lira verileceği oldu. Binali Yıldırım ise bu vaadin gerçekçi olmadığını, 2008’de CHP’nin, Anayasa Mahkemesi’ne başvurusuy­la belediyele­rin burs vermesinin imkansız hale geldiğini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de konuyla ilgili yaptığı açıklamada Yıldırım’ın sözlerini doğrularke­n 2004-2008 arasında 202 bin 750 öğrenciye 122 milyon 290 bin TL yardım yapıldığı belirtildi. Barış SAVAŞ / İkinci görüşmede Ekrem İmamoğlu ve benimle görüşmesi gerekecekt­i. Ben o telefonu bekledim. Bizim arkadaşlar dedi ki “Ekrem İmamoğlu ile görüşmüş sizinle görüşmedi mi?” “Yok” dedim. Tekrar kendisine bilgi verildi. Aradı telefonda görüştük. Önemli olan yayından iki gün önce moderatör ile rakip adayın danışmanla­rının da bulunduğu bir toplantıda bir araya gelmiş olması, benimle böyle bir toplantı yapılmamış olması. Burada açıkça bir eşitsizlik var, gayri meşru durum var.

n Ben Ekrem İmamoğlu’na sesleniyor­um. Böyle bir görüşmeyi neden kamuoyunda­n gizlediniz? İsmail Küçükkaya “İki üç dakika bu görüşme sürdü” dedi. Gerçekte bu görüşme ne kadar sürmüştür?

Yıldırım cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ın İmamoğlu’na destek çağrısıyla ilgili ise “Ben bunu İYİ

Parti’ye oy veren hemşehrile­rimin, CHP adayına oy veren hemşehrile­rimin takdirine bırakıyoru­m. ‘HDP’siz hiçbir şey daha güzel olmaz’ diyor. Verilen mesaj çok açıktı.

‘Bizim hakkımızı ödemeyi ihmal etmeyin’ demek istiyor” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye