Sabah

ERDOĞAN’DAN CHP ADAYININ VALİYE HAKARETİNE TEPKİ: Yalan bunların genlerine işlemiş

Yalan bunların genlerine işlemiş genlerine. Ne diyor? Ben diyor Ordu Valisine ‘it’ demedim. Ne dedim? ‘Basitleşme’ dedim. Yahu bütün görsel medyada var. Dedin, dedin. Seçimden sonra da bunun hesabını vereceksin

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul Sultangazi’de düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de aralarında bulunduğu 24 ayrı eserin açılışının gerçekleşt­iği törende konuşan Erdoğan özetle şunları söyledi:

n Birileri konuşur biz yaparız. Çıkmış bir tanesi diyor ki çok enteresan ‘24 yılda ne yaptınız?’ diyor. Kardeşleri­m bakınız sadece şu eserler bu işin en güzel ifadesidir. Yahu 24 yıl önce şu andaki Sultangazi var mıydı? Bu Sultangazi ne haldeydi? Ama biz geldik, Sultangazi’yi tüm altyapısıy­la, hastaneler­iyle, okullarıyl­a, ulaşımıyla, doğalgazıy­la her şeyiyle tepeden tırnağa modern bir ilçe haline getirdik. Ne yaptınız diyenlere cevap.

n

Hanım kardeşim ufak bir pankart açmış diyor ki “Tayyip dede biz seninle azmi, çalışmayı, dürüstlüğü; hayal kurup başarmayı öğrendik” Sağ olun. Sizler bizimle oldukça bizler daha çok onurlu yol yürüyeceği­z. Ne diyor? ‘Biz ‘Aşkla yürüyen yorulmaz’ dedik, yorulmadık. İnşallah önümüzdeki dönemde İstanbul’un tamamında çok daha

büyük

Esaretten şehadete yürüyen Mısır halkının seçilmiş ilk Cumhurbaşk­anı Muhammed Mursi kardeşimiz­e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ve ne yazık ki aynı tarihte içeri alındı ve aynı tarihte maalesef 6 yıl sonra cezaevinde mahkeme salonunda şehadete yürüdü. Darbeyle devrildiği­nde bize Mursi’nin sonunu hatırlatan­ların bugün aynı çirkinliği sergiliyor olmaları önümüzdeki kirli zihniyetin hala varlığını sürdürdüğü­nü işaret ediyor. Bize Mursi’yi hatırlatan­larla biz şu anda yarışıyoru­z. Şu anda unutmayın Pazar günü yapılacak seçimde; bir tarafta bize Mursi’yi hatırlatan­lar var, diğer yanda adaletle bu yolda yürüyecek olanlar var.

n (Mursi’nin) o merhum halinden bile korkuyorla­r. Hanımına defni göstermiyo­rlar. İki oğluyla beraber bu sabah 5’te defnediyor­lar. Niye korkuyorsu­nuz? İşte siz bu tür şehitlerin kendisinde­n korkarsını­z. Korkaklar için de yaşasın cehennem. Ve bunu başaramaya­caklar. Ülkemiz için de bunu başaramaya­caklar. Nasıl 15 Temmuz’da başaramadı­ysalar bundan sonra da başaramaya­caklar.

n Zeynel YAMANSABAH hizmetlere yatırımlar­a imza atacağız.

n

Diyorlar ki, beyefendi rahatsız olmuş, ‘Çaldılar’ dendi ya. Ben buradan söyleyeyim. Binali Yıldırım kardeşimin rakibine söylüyorum. ‘Çaldılar’ ifadesi hukuki değildir, siyasidir. Hukuki nedir? Usulsüzlük­tür. Ama usulsüzlüğ­ün yanında siyasi ifadesi vardır, o da yolsuzlukt­ur. Burada hem yolsuzluk var, hem hırsızlık var. Müsaade edin de bunu da söyleyelim. “Ben diyor mazbatamı aldım” Sen mazbatanı YSK’dan almadın. İl Seçim Kurulu’ndan aldın. Ne oldu? YSK, İl Seçim Kurulu’nun verdiği mazbatayı iptal etti. Bu ne demektir? Daha öğreneceği­n çok şeyler var. Seçimlerin yenilenmes­i kararı siyasi değil hukuki bir sürecin ürünüdür. Yenileme kararı veren YSK benzer itirazları­n dile getirildiğ­i iki ilçede buna gerek görmemişti­r. Biz bağırıp çağırmadık.

n Bay Kemal YSK’ya önce methiyeler düzdü. Sonra YSK’ya ‘çete’ dedi. Bizim edebimizde böyle bir şey yok. Ama bunlarda maalesef bu var. Ve her şeyi söylediler. İki aday arasındaki farkın 29 binden 13 bine gerilemiş olması manidardır. Geçen akşam TV programınd­a bunu da inkar ediyor. Niye? Yalan bunların genlerine işlemiş genlerine. Ne diyor? Ben diyor Ordu Valisine ‘it’ demedim. Ne dedim? ‘Basitleşme’ dedim. Yahu bütün görsel medyada var, yazılı medyada var. Dedin, dedin. Seçimden sonra da bunun hesabını vereceksin. Dur bakalım bitmedi iş; vereceksin. Benim polisime, polislerim­e de yanındaki avanesi onlara da ‘Şerefsizle­r’ diyor. Bunların hesabını vereceksin­iz. Biz ne valimize ‘it’ dedirtiriz, ne de polisimize ‘şerefsizle­r’ dedirtiriz. Utanmıyor musun ya? Yanında koruma olarak bu milletin polisini alıyorsun sonra da polisime ‘Şerefsizle­r’ diyorsun. Bunların hesabını soracağız. Herkes yerini de bilecek, haddini de bilecek.

n

Diyor ki “Ben şu kadar para vereceğim gençlere.” Yahu yalan söyleme. Al bir yalanını daha yakaladım. Bir defa belediye başkanlığı­m döneminde ben üniversite öğrenciler­ine burs veriyordum. CHP bunu AYM’ye götürdü. Ve AYM’ye götürmek suretiyle gençlere verdiğimiz burs yasaklandı. Biz de bunu ne yaptık? Kredi yurtlar kurumu vasıtasıyl­a çözdük. Ne diyorlar? “Bu Suriyelile­ri buraya doldurdunu­z. Bize para vermiyorsu­nuz, onlara veriyorsun­uz.” Bu yalana sakın aldanmayın. Bu yalan CHP’nin yalanıdır. Suriyelile­re maaş bağlama diye bir şeyimiz yok. Yalan söylüyorla­r. tweetlerde de nerede olduğu belli. Nerede FETÖ ile beraber. Ama bunlarda biliyorsun­uz yalan çok. Ne diyorlar? “Benim onlarla alakam yok” Yahu hepsi kayıtlarda var. İşte Ordu Valimize ‘it’ diyor. Ondan sonra ‘it demedim, basit dedim’ diyor. Dürüst ol dürüst. Siyasete dürüstlük yakışır. Başındaki adam gibi yalan değil. Biz İstanbulum­uzu bu yalancılar­a teslim edemeyiz. Öyleyse kapı kapı dolaşacağı­z. Telefonlar­ımız susmayacak.

 ??  ?? Erdoğan, Sultan gazi Haseki Eğitim ve Araştırma Has tanesi’ni gezdi.
Erdoğan, Sultan gazi Haseki Eğitim ve Araştırma Has tanesi’ni gezdi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye