Sabah

Mahalleyi sel suları yuttu!

Aşırı yağış felaket getirdi. Trabzon Araklı’da HES borusu patladı, mahalleyi sel aldı. 4 ev yıkıldı, sulara kapılan 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp

- (dit|r: 2UKaQ TURAN Tasarım: Ulaş ELMALI

Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahalleler­inde iki gündür etkili olan aşırı yağış HES borusunu patlattı. Çamlıktepe mahallesin­de meydana gelen taşkında 7 kişi suya kapılarak kayboldu. Olayda 4 ev de yıkıldı. Bölgeye jandarma, AFAD, itfaiye, belediye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalar­ında Araklı Belediyesi çalışanı Ali Abdullah ile Trabzon Byükşehir Belediyesi işçilerind­en Baki Turan’ın cesedine ulaşıldı. Kayıp 5 kişinin bulunması için de arama-kurtarma çalışmalar­ı helikopter desteğinde sürdürülüy­or.

BAKAN ALBAYRAK: TÜM DESTEK VERİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada selde yaşamını yitirenler­e Allah’tan rahmet, yakınların­a da başsağlığı diledi. Albayrak, “Devletimiz haber alınamayan vatandaşla­rımıza sağ salim ulaşılması için seferber olmuştur. Selde oluşan zararın telafisi için gerekli tüm destek verilecekt­ir” dedi.

Yurdun diğer bölgelerin­de de aşırı yağışlar yaşamı olumsuz etkilerken can kayıpların­a da neden oldu.

n Kırıkkale Delice’ye bağlı Çerikli beldesinde önceki akşam aniden bastıran yağmurun oluşturduğ­u sel ve biriken çamur nedeniyle Yozgat-Ankara yolu ulaşıma kapandı. Beldedeki 3 evi su basarken, mahsur kalan yaşlı bir çift, araç merdiveniy­le kurtarıldı.

n Ordu’da dereler taştı. Korgan, Çatalpınar, Çamaş ve Fatsa ilçelerind­e ev ve işyerlerin­i su bastı.

n Sivas Kangal ile Yıldızeli ilçelerind­e sel maddi hasara neden oldu. Bazı ev ve işyerlerin­i su bastı.

n Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde tarlada çalışan işçilerin üzerine yıldırım düştü. Hatice Başlı (45) ağır yaralandı.

n Ağrı’nın Diyadin ilçesinde önceki gün, pancar toplamaya gittikleri arazide sel sularına kapılarak boğulan Naime Polat (48) ve çocukları Musa (11) ile Pınar’ın (4), doludan korunmak için köprünün altına girdiği ve bu sırada aniden gelen sel sularına kapılarak, yaşamların­ı yitirdikle­ri ortaya çıktı.

 ??  ?? Yeşilyurt mahallesin­i sel böyle vurdu.
Yeşilyurt mahallesin­i sel böyle vurdu.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye