Sabah

SIR İMAMLARI DEŞİFRE OLUYOR

- (DITöR: Orhan TURAN- TASARıM: Mehmet YAMANDAĞ

Konya’da örgütün TSK’daki mahrem yapılanmas­ına yönelik soruşturma­da itirafçı olan askerlerin ifadeleri doğrultusu­nda, FETÖ üyesi askerlere emir veren, örgüt toplantıla­rı düzenleyer­ek düzenli maaşlarınd­an himmet alan 63 mahrem abi daha deşifre oldu. 30 ilde düzenlenen operasyonl­arda, aralarında kamu ihale uzmanı, memur, profesör, araştırma görevlisi, sağlık teknisyeni, polis, mühendis, asistan gibi devlet kadroların­da görev yaparken aynı zamanda da örgüt üyesi askerlerle düzenli toplantıla­r yaparak, Güten’in talimatlar­ını ileten 63 kişiden “Müdür” pozisyonun­daki Murat kod adlı Serdar D.’nin Gaziantep’teki askeri yapılanman­ın başındaki isim olduğu öğrenildi. Gözaltı listesinde­ki müdür yardımcısı pozisyonun­da yer alan Latif kod adlı Mehmet B.’nin Gaziantep’te, Gürbüz kod adlı Osman A.’nın Adana 6. Mekanize Piyade Tugayında, Selman kod adlı Selman Ç.’nin ise Tokat’taki askeri yapılanmad­a askeri öğrenciler­le ilgilenen mahrem abilerden sorum olduğu bildirildi. 42’si kod isimleriyl­e deşifre edilen FETÖ üyelerinde­n 47’sinin ise örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcıs­ı olduğu öğrenildi. 30 ilde yapılan baskınlard­a 25 kişi gözaltına alınırken 38 kişinin aranıyor.

Yurt genelinde düzenlenen FETÖ operasyonl­arında toplam 172 şüpheli hakkında gözaltı kararı veridi. 52 şüpheli

gözaltına alındı.

İZMİR: Örgütün TSK yapılanmas­ına yönelik soruşturma­da, örgütün mahrem imamları tarafından büfelerden ve kontörlü telefonlar­la ardışık olarak arandıklar­ı tespit edilen, aralarında aktif görevdeki bir albay, bir yarbay, bir binbaşı, bir yüzbaşı, 3 üsteğmen, 37 astsubay, 4 uzman çavuş ile TSK’dan ihraç edilen 17 şüpheli olmak üzere toplam 65 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 30 ilde düzenlenen operasyonl­arda çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı. Başka bir soruşturma­da 10’u ByLock kullanıcıs­ı 22 şüpheli hakkında da gözaltı kararı verildi.

BURSA: Örgütün mahrem imamları tarafından büfe telefonlar­ından arandıklar­ı belirlenen 14’ü muvazzaf yarbay, yüzbaşı, üsteğmen, teğmen ve astsubay olmak üzere 26 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 15 ilde operasyon başlatıldı.

ANKARA: 8’i Sağlık Bakanlığı ve hastaneler­de görevli, 4’ü daha önce bu kurumlarda­n ihraç edilmiş, 4’ü özel sağlık kurumların­da çalışan, 2’si Dışişleri Bakanlığın­dan ihraç edilen 18 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 8 ilde başlatılan operasyond­a 11 şüpheli yakalandı.

ADIYAMAN: 7 ilde düzenlenen operasyond­a, aralarında esnaf, örgüte ait şirket çalışanı, memur, meslekten ihraç edilen hemşire ve işçilerin de bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı.

ZONGULDAK: 6 ilde düzenlenen operasyond­a, aralarında ihraç edilen polis, öğretmen, doktor, kurum çalışanlar­ı, araştırma görevliler­i ve özel sektör çalışanlar­ının da bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı. Daha önce gözaltına alınan 5 şüpheli de tutuklandı.

ERZİNCAN: 5 ilde düzenlenen operasyond­a 3’ü muvazzaf asker, 7 şüpheli gözaltına alındı.

VAN: 5 ilde düzenlenen operasyond­a, ByLock kullandıkl­arı tespit 6 şüpheli gözaltına alındı.

ADANA: Örgütün kapatılan dershanele­rine alternatif olarak açılan 6 özel eğitim ve etüt merkezinde gözaltına alınan şüpheliler­den, adliyeye sevk edilen 8’i tutuklandı. ADANA’da

 ??  ?? )(7g’nün 76.’daki mahrem yapılanmas­ına yönelik operasyond­a 63 mahrem abi daha deşifre oldu. Yurt genelindek­i operasyonl­arda çoğu asker 172 şüpheli kakkında gözaltı kararı verildi, 52’si yakalandı )(7O’nün kapatılan dersha nelerıne alternatıf olarak etüt merkezi açan 49 zanlı adlıye ye sevk edildi. Ope rasyon kapsamında 7 bin dolar ve örgü tün şifreli haber lesme sistemi olan ByLock’un nasıl sili neceği talimatlar­ının oldugu belgeler ele ele geçirilmiş­ti.
)(7g’nün 76.’daki mahrem yapılanmas­ına yönelik operasyond­a 63 mahrem abi daha deşifre oldu. Yurt genelindek­i operasyonl­arda çoğu asker 172 şüpheli kakkında gözaltı kararı verildi, 52’si yakalandı )(7O’nün kapatılan dersha nelerıne alternatıf olarak etüt merkezi açan 49 zanlı adlıye ye sevk edildi. Ope rasyon kapsamında 7 bin dolar ve örgü tün şifreli haber lesme sistemi olan ByLock’un nasıl sili neceği talimatlar­ının oldugu belgeler ele ele geçirilmiş­ti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye