Sabah

ÖLÜMÜ BİLE KORKUTTU

Mısır’ın darbeciler­i, demokrasi uğruna hayatını feda eden Muhammed Mursi’nin ölümünden bile korkuya kapıldı. Mahkeme salonunda vefat eden Mursi’nin cenazesi gizlice kaldırıldı. Mezarlığa ve Mursi’nin memleketin­e de giriş izni verilmiyor

-

Ü lkesine demokrasi gelmesi için hayatını feda eden Muhammed Mursi’nin cansız bedeni bile Mısır’ın darbeci Sisi yönetimini tir tir titretti. Ülkesinin demokratik yollarla seçilen ilk cumhurbaşk­anı olan Mursi’nin önceki gün mahkeme salonunda yaşamını yitirmesin­in ardından cenazesi ailesi ve destekçile­rinden kaçırıldı.

3 Temmuz 2013’teki askeri darbeden bu yana haksız şekilde tutuklu bulunan Mursi’nin cenazesine sadece eşi, iki oğlu, iki kardeşi ile avukatı katılabild­i.

MEZARLIĞA GİRİŞ YASAK

n Aile mezarlığın­a defnedilme­sine izin verilmeyen Mursi’nin cenaze namazı Tora Cezaevinde­ki Leman mescidinde sabah namazına müteakiben kılındı. n Sabaha karşı 05.00 sularında ise başkent Kahire’nin doğusundak­i Medinet’un Nasr semtindeki mezarlığa defnedildi. n Mezarlığın çevresine hala kimse yaklaştırı­lmıyor. n Uluslarara­sı basının da hem mezarlığa girişi hem de Mursi’nin doğduğu köy olan El Adva’ya gidişleri engellendi.

‘KALP KRİZİ’ DENİLDİ

n Mısır genelinde ilan edilen alarm durumu dün de devam etti. n Tüm güvenlik birimlerin­in izinleri iptal edildi. n Meydanlard­aki güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. n Mısır devlet televizyon­u “Muhammed Mursi’nin iyi huylu bir tümörü bulunduğun­u, sürekli tıbbi gözetim altında olduğunu ve ölümünün kalp krizinden kaynakland­ığını” iddia Hakları İzleme etti.

Örgütü (HRW), Birleşmiş Milletler (BM) İnsan

Hakları Konseyine, Mursi’nin mahkeme salo nunda hayatını kaybetme sine ilişkin Mısırlı makam ların soruşturul­ması çağrısı yaptı. Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliğ­i Mursi’nin ölü müne ilişkin soruşturma çağrısı yaptı.

 ??  ?? 67 yaşında yaşamını yitiren Mursi için dün yanın dört bir yanın daki Mısır elçilikle ri önünde protestola­r düzenlendi. Siirt’te Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Abdülfetta­h Sisi
67 yaşında yaşamını yitiren Mursi için dün yanın dört bir yanın daki Mısır elçilikle ri önünde protestola­r düzenlendi. Siirt’te Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Abdülfetta­h Sisi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye