Sabah

İşgücünde dijital çağa uygun model

Beş yıllık kalkınma döneminde 4.3 milyon ek istihdam sağlanacak. İnsan kaynakları, işgücü piyasası ve istihdam politikala­rında yeni modele geçilecek

-

Hükümet, beş yıllık kalkınma döneminde 4.3 milyon ek istihdam sözü verirken, “insan kaynakları, işgücü piyasası ve istihdam politikala­rında” yeni bir modele geçiliyor. Yeni kamu yönetim modeli, nitelikli insan vurgusunun ön plana çıktığı Kalkınma Planı’na göre kolay işverenlik desteklene­cek, nitelikli işgücü havuzu oluşturula­cak. Sistemin insan kaynakları planındaki önemli başlıklar şöyle:

n

Devlet kurumları da özel sektördeki gibi “insan kaynakları” birimleri kuracak. Hem kamu hem özel sektör için nitelikli uzman havuzu oluşturula­cak.

n

+D]DO ATEŞ

Cumhurbaşk­anlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin kapasitesi artırılaca­k. Vatandaşa kaliteli hizmet sunan, verimli kamu personel sistemi kurulacak. Kurumsal olgunluk ve insan kaynağı yetkinlik modelleri geliştiril­erek kamu kurumların­da yaygınlaşt­ırılacak. n

Kamu personelin­e yönelik eğitimler güçlendiri­lecek. Memurların dijital dönüşüm, teknolojik gelişmeler­e uyumu sağlanacak. Nitelikli istihdam, danışmanlı­k hizmetleri için destek programı başlatılac­ak. n

Kamu kurumların­ın sosyal medya kullanımın­ı düzenleyen rehber hazırlanac­ak. Hizmet içi eğitim uygulaması, kamu çalışanlar­ının mesleki ve temel becerileri­ni artıran uzaktan eğitim sistemleri kullanılma­k suretiyle kolayca erişilebil­en bir yapıya dönüştürül­ecek.

n

Kamu iş süreçlerin­i iyileştirm­ek için Merkezi Servis Tasarım Platformu kurulacak. Kamu kurumların­ın bilişim projeleri yönetme kapasitele­rinin artırılmas­ına yönelik eğitimler verilecek.

n

Esnek istihdam imkânların­ın artırılmas­ı amacıyla çalışanlar­ın kayıt altına alınmasınd­a kolay işverenlik uygulamala­rı yaygınlaşt­ırılacak.

 ??  ??
 ??  ?? A1.ARA
A1.ARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye