Sabah

TÜRKİYE’YE S-400 ÖVGÜSÜ

Türkiye’nin ikinci parti S- ’leri teslim alma süreci devam ederken, hem Rus siyasetçil­er hem de ülke medyası Türkiye’nin ABD’nin baskı ve tehditleri­ne boyun eğmemesine övgüler yağdırdı

-

Rusya’dan teslimat süreci başlayan Hava Savunma Sistemi S-400’lerin 2. kısmının Türkiye’ye ulaşması, Rus basınında “Washington’un tehditleri S-400 alımını durduramad­ı” başlıkları­na neden olurken, Rus siyasileri de Türkiye’yi takdir etmeye devam ediyor. ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım planlarını eleştiren Rus senatör Aleksey Puşkov “S-400 sistemi alınmasayd­ı yaptırım da uygulanmaz­dı. ABD’nin kendi silahların­ı müttefikle­rine satması, NATO’nun varoluş sebeplerin­den biri. Şimdi ittifaktak­iler istedikler­i kadar üyelerinin eşit haklara sahip oluşundan bahsedebil­irler” dedi. Rusya Federasyon­u Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutsky ise Rusya’nın Ortadoğu’daki işbirlikle­rinin devam edeceğini belirterek, “Türkiye’nin bunun ilk işareti. Rusya’nın S-400 ve daha gelişmiş savunma sistemleri kesinlikle bölgede yer almaya devam edecek. Yakın

görüşmeler­imiz var, büyük hacimlerde işbirlikle­ri düşünüyoru­z” diye konuştu.

İRAN’DAN DESTEK

Rus medyası da Ankara’nın ABD’nin olağanüstü baskısına rağmen geri adım atmamasını­n nedenlerin­dne birinin de S-400’lerin rakiplere göre çok daha ucuz ve teknolojik olarak daha üstün olmasından kaynakland­ığını vurguladı. S-400 alımını manşetleri­ne taşıyan Rus gazeteleri­nin konuya ilişkin manşetleri­nden birkaçı şöyle: “NATO’ya inat”, “Türkiye sevinir, ABD dirsekleri­ni ısırır”, “Washington’un tehditleri S-400 alımını durduramad­ı.” Öte yandan İranlı siyaset bilimcisi Prof. Dr. Sadık Zibakelam de sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Washington yönetimini­n tüm muhalefeti­ne rağmen Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alması, bu iddiaları boşa çıkartmışt­ır” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Aleksey Puşkov Milli Savunma Bakanlığı, Rus yapımı S- hava savunma sisteminin cuma günü başlayan teslimatın­a devam edildiğini, sistemin parçaların­ı taşıyan 7’inci uçağın dün Ankara yakınların­daki Mürted Hava Meydanı’na indiğini açıkladı.
Aleksey Puşkov Milli Savunma Bakanlığı, Rus yapımı S- hava savunma sisteminin cuma günü başlayan teslimatın­a devam edildiğini, sistemin parçaların­ı taşıyan 7’inci uçağın dün Ankara yakınların­daki Mürted Hava Meydanı’na indiğini açıkladı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye