Sabah

FETÖ’NÜN KÖKÜ KURUYANA KADAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: FETÖ’nün kripto damarı, geride kalan kırıntılar­ı nereye kadar uzanıyorsa uzansın kesilip atılmalıdı­r

- (GLW|r: 2UhDQ TURAN Tasarım: Mehmet YAMANDAĞ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 31 Mart seçimlerin­in ardından tebrik ve teşekkür ziyaretler­i kapsamında Kastamonu’da bazı programlar­a katıldı.

Türkiye’nin

FETÖ musibetind­en kurtulması ve bu karanlık dönemin kesin olarak bitirilmes­i gerektiğin­i vurgulayan Bahçeli, 15 Temmuz’da Türk ve Türkiye’ye karşı, İslam düşmanları­nın kuyruğa girdiğini belirterek “FETÖ, emperyaliz­min planlarına bağlılık göstererek Türkiye’nin varlığına kast etmeye azmetmiş, milletimiz­in helikopter ve ağır silahlarıy­la saldırıya geçmişlerd­i. Ancak yanlış hesap kahraman Türk milletinde­n döndü” dedi.

15 Temmuz’da Türk milletinde­n intikam alınmak istendiğin­i belirten Bahçeli şunları söyledi:

n 15 Temmuz’da bekamız doğranmak ve dağıtılmak istendi. 15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyet­i’ne zehirli hançer sallandı ancak milli irade ayaklandı. Türk milleti 7’den 70’e ayağa kalktı, FETÖ’cü teröristle­ri ve arkalarınd­a duran efendileri­ni analarında­n doğduğuna pişman etti.

n FETÖ ile mücadele sonuna kadar sürdürülme­lidir. Bu

konuda ihmal olamaz, hoşgörü olamaz, hatırlı ve arkası olan FETÖ’cülerin korunması veya kollanması diye bir şey söz konusu edilemez. Elbette mücadele hukuk ve adalet kümesinde yapılmalıd­ır. Sağlam veriler, sağlıklı dayanaklar ve hukuki sınırlar çerçevesin­de FETÖ’cülüğü tespit edilen kim varsa haklarında gereken adli işlemler yapılmalıd­ır. 15 Temmuz’da bize acımadılar, biz de onlara adalet içinde acımayacağ­ız. FETÖ’nün kripto damarı, geride kalan kırıntılar­ı nereye kadar uzanıyorsa uzansın kesilip atılmalıdı­r.

VESAYET ÖZLEMİNDEL­ER

n Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi ülkemizin gelecek umududur. Eski sisteme dönelim diyenlerin FETÖ ile irtibat ve iltisaklar­ı vardır. Eski sistemden medet umanların PKK’ya diyet borçları bulunmakta­dır, bunlar ikiyüzlüdü­r; kalpleri mühürlü, zihniyetle­ri haciz altındadır. n CHP Genel Başkanının bir yanda Amerika tipi başkanlık sistemini önerip, diğer yanda parlamente­r sisteme vurgu yapması kumpastır, tuzaktır. Eski sistem darbelere kucak açmadı mı, eski sistem ekonomik krizlere, derin çatışmalar­a kapı aralamadı mı, hangi dönem huzur yüzü gördük? Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’nden rahatsız olanlar vesayet özlemi çeken odaklardır. n Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi devlet yönetimind­eki çatlaklıkl­arı sona erdirmişti­r.

 ??  ?? Devlet Bahçeli
Devlet Bahçeli
 ??  ?? YDYuz D2NAT
YDYuz D2NAT
 ??  ?? KASTAM2N8
KASTAM2N8
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye