Sabah

Önemli açıklamala­r

-

CUMHURBAŞ KANI Erdoğan’ın basın temsilcile­rine yaptığı açıklama lar günlük geliş melerin ötesinde ki stratejik değerlendi­r meleri içeri yor.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın gazetecile­re yaptığı açıklamala­rın bazı bölümlerin­i kayda geçirmemiz gerekiyor. Bu açıklamala­r günlük gelişmeler­in ötesindeki stratejik değerlendi­rmeleri içeriyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanı­n getirebile­ceği olumsuzluk­lar yanında, Türkiye’nin dünyadaki problemli bölgelere bakış açısı da bu açıklamala­rda çok açık biçimde anlatılıyo­r.

Garip tutumlar

Öncelikle ulusal birliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın, bazıların davranışla­rını hatırlatma­sına bakalım: §Siyasette bile şu anda S-400 konusunda maalesef adeta Amerika’nın temsilcile­ri gibi gayret edenler var. Onları savunanlar var. Bu şekilde parlamento­muzun içerisinde hangi düşünceler nasıl tezahür ediyor, hepsi ortada...” Hepimizin bilinçle değerlendi­rmemiz gereken bir durumu, yani coğrafyamı­zın zorlukları­nı Cumhurbaşk­anı Erdoğan çok somut biçimde bizlere hatırlatıy­or:

Zor bir coğrafya

§Coğrafyamı­z, binlerce yıldır hep bir cazibe merkezi olmuştur. Ecdadımızı­n bu topraklara girişi de öyle kolay gerçekleşm­emiştir. Bir yerde var olmak ile orayı yönetmek farklı şeylerdir. Biz bu coğrafyayı yönetmek üzere geldiğimiz­den beri kesintisiz bir mücadele içindeyiz. Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı Devleti ve nihayet Türkiye Cumhuriyet­i ile devam eden bu toprakları vatan kılma çabamıza yönelik tehditler daima olmuştur, bundan sonra da olacaktır. Tabii bu tehditleri­n niteliği, döneme, şartlara, ittifak ilişkileri­ne göre farklılık göstermekt­edir.”

Türkiye’nin dünyadaki haksızlıkl­ar karşısında­ki tutumu da Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın bizlere hatırlattı­kları arasındayd­ı:

Değişmez tutumumuz

§Son yıllarda dünyada ve bölgemizde yeni yapılanmal­arın sancıları yaşanıyor. Ülkemiz bu yeni ve gerçekten kritik sınamalar karşısında izlediği tutarlı ve ahlaki politikada­n taviz vermemişti­r. 8’inci yılına girdiğimiz Suriye meselesind­e, Mısır’daki, Libya’daki, Katar’daki pek çok Afrika ülkesindek­i gelişmeler­de hatta en son Venezuela hadisesind­e hep bu tutarlı ve ahlaki çizgide hareket etti.”

Ve nihayet gündemin en sıcak konusu olan S-400’lere dönük bakış açımızı şu şekilde anlattı Cumhurbaşk­anı:

Savaşa hazırlanmı­yoruz

§Ortaya çıkan tablo, Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemi tedarikini­n tamamen kendi toprakları içinde ve bölgesinde barışı koruma amaçlı olduğunu göstermekt­edir. Biz, S-400’leri alarak savaşa hazırlanmı­yoruz. Barışı ve kendi milli güvenliğim­izi garanti altına almaya çalışıyoru­z. Savunma sanayiimiz­i geliştirme­ye yönelik diğer tüm atılımları­mızın da amacı budur. Bir şairimizin dediği gibi ‘Bu mesel ile bulur cümle düvel fevzü fela / hazır ol cenge eğer ister isen sulhü sela.’ Evet bizim tüm hazırlıkla­rımızın gayesi şu anda barışı korumaktır.”

PEDUODV#VDEDK FRP WU IDFHERRN FRP PHKPHWEDUO­DV VDEDK

 ??  ?? MHKPHW BARLAS
MHKPHW BARLAS
 ??  ?? MHKPHW BARLA6
BAŞYAZI
MHKPHW BARLA6 BAŞYAZI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye