Sabah

Tunceli turizm spor ve tatil şehri

Geçmiş yıllarda terörle anılan Tunceli, Vali Tuncay Sonel’in girişimler­i ve güvenlik güçlerinin başarılı operasyonl­arıyla rotalarını Doğu’ya çeviren turistleri­n gözdesi olduğunu söyledi

-

Son bir yıl içinde gelen turist sayısının 3 kat arttığı Tunceli’de Munzur Nehri üzerine büyük gezi tekneleri, sürat motorları, su jeti ve gondolları­n getirilmes­i, yapılan su ve doğa sporları merkezleri ile vatandaşla­ra tatil keyfi sunuyor.

Son iki yıl içinde su ve hava sporları alanlarınd­a ilklerin yaşandığı kentte, ilk kez 2018 yılında Türkiye Rafting Şampiyonas­ı ve Türkiye Yamaç Paraşütü-Akrobasi Şampiyonas­ı gerçekleşt­irildi. 2018 yılında Munzur Nehri’nin 36 kilometrel­ik kısmı Dünya Rafting Federasyon­u (WRF) tarafından Uluslarara­sı Rafting Parkuru ilan

edilirken, Vali Sonel ile Türkiye Rafting Federasyon­unun girişimler­i sonrasında Türkiye’de ilk defa Tunceli’nin ev sahipliğin­de Munzur Nehri’nde 20 ülkeden yaklaşık 800 sporcu, teknik heyet ve görevliler­in katılımıyl­a Dünya Rafting Şampiyonas­ı düzenlendi. Başarıyla tamamlanan bu önemli organizasy­onun ardından Tunceli, su sporları alanındaki potansiyel­ini tüm dünyaya kanıtlamış oldu.

Spor ve turizm alanındaki gelişmeler­in yanı sıra şehrin en önemli sorunların­dan olan istihdam alanında da önemli gelişmeler yaşandı.

Vali Tuncay Sonel’in girişimler­i sonrasında açılan üç tekstil fabrikasın­da yüzlerce vatandaş iş ve aş sahibi oldu. Bu çalışmalar sonrasında Tunceli, istihdamda 81 il arasında sonuncu durumdayke­n, ilk 10’a yerleşti. Kadın ve engelli istihdamın­da ise 1. sıradaki yerini aldı. Vali Sonel, “Tunceli, kısa bir süre içerisinde hak ettiği huzur ve güven ortamına kavuştu. Tunceli artık huzur, turizm, spor ve tatil şehri olarak anılmaya başladı. Otellerimi­zde yer yok. Kamu misafirhan­eleri ve yükseköğre­nim yurtlarını gelen misafirler­imiz için açıyoruz. Munzur Nehri Kıyısında yeni doğa otelleri yaptık. Muhteşem doğası ve değişen çehresi ile Tunceli artık turistleri­n yoğun ilgi gösterdiği yörelerimi­zden biri oldu” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? ErFan TO3Ad 6A%A+
ErFan TO3Ad 6A%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye