Sabah

AİLESİ SİYANÜR KURBANI OLAN EMİRCAN’IN YÜREK YAKAN PAYLAŞIMI: SİZİN BABANIZ KOLLARINIZ­DA CAN VERDİ Mİ?

-

İzmir’de şizofren ağabeyinin içirdiği siyanürlü şerbetle anne ve babasını kaybeden 16 yaşındaki Emircan Kalkan’ın sosyal medya paylaşımı yürekleri sızlattı. Emircan paylaşımın­da, “Siz hiç 16 yaşında çocuk sahibi oldunuz mu? Babanızın kollarınız­da ölüşünü, kardeşiniz­in hem sizi zehirleyip, hem de boğazladığ­ını hiç gördünüz mü?” ifadelerin­e yer verdi.

Olay 2 ay önce İzmir’de yaşandı. Dokuz Eylül Üniversite­si Kimya Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Mahmut Can Kalkan, internette­n sipariş ettiği siyanür ile anne, babasına ve kardeşleri­ne şerbet hazırladı. Şerbetten içen baba Mehmet Kalkan (46) ve anne Fatma Kalkan (39) fenalaştı. 16 yaşındaki Emircan Kalkan ise anne ve babasının fenalaştığ­ını görünce şerbeti içmedi. Baba Mehmet Kalkan telefonund­an 112’yi arayarak yardım istedi. Hastaneye kaldırılan Mehmet ile Fatma Kalkan çifti kurtarılam­ayarak hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Mahmut Can Kalkan’a ‘şizofreni’ tanısı konuldu. Tutuklanan zanlı bir süre sonra

&eyhan TORLAK Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkla­rı Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Emircan Kalkan, 4 yaşındaki kardeşi Mehmet Taha’ya hem annelik hem babalık yapıyor. Emircan kucağında küçük kardeşi Mehmet Taha ile anne ve babasının tabutu başında çekilmiş fotoğrafın­ı Instagram hesabından paylaşıp, “Tam 2 ay oldu. Allah der ki; ‘Kimi benden çok seversen onu senden alırım.’ Ve ekler; ‘Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım” notunu yayınladı. Emircan diğer paylaşımın­da ise şu ifadelere yer verdi:

‘ALLAH DER Kİ...’

“Bir ocağın dağılışını­n ardından tam iki ay geçti. Bir elin parmak sayısı kadarken sadece iki kişi kaldık. İnsan zorunda kalınca yarım yaşamaya da alışıyormu­ş. Mesela siz hiç 16 yaşında çocuk sahibi oldunuz mu? Babanızın kollarınız­da ölüşünü, annenizin son nefesinde ‘abini ihbar etme oğlum’ dediğini, kardeşiniz­in sizi hem zehirleyip hem boğazladığ­ını hiç gördünüz mü? Ailelerini­zden sakın ha kopmayın ama kendinizde­n de çok sevmeyin...”

 ??  ?? Oğulları Mahmut Can’ın hazırladı ğı siyanürlü şerbe ti ioen Mehmet ve Fatma Kalkan bir likte can verdi.
Oğulları Mahmut Can’ın hazırladı ğı siyanürlü şerbe ti ioen Mehmet ve Fatma Kalkan bir likte can verdi.
 ??  ?? Cinayet zanlısı Mahmut Can Kalkan. Emircan Instagram hesabından bu fotoğrafı yayınladı.
Cinayet zanlısı Mahmut Can Kalkan. Emircan Instagram hesabından bu fotoğrafı yayınladı.
 ??  ?? Emircan Kalkan
Emircan Kalkan
 ??  ??
 ??  ?? 6ABAH
6ABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye