Sabah

Dünyanın en iyi dijital bankası Türkiye’den

- Baris.ergin@sabah.com.tr

ilk kez bir banka dünyanın en iyi dijital bankası seçildi. Saygın finans yayın gruplarınd­an Euromoney’nin “Mükemmelli­k Ödülleri 2019” kapsamında Akbank dünyanın en iyi dijital bankası oldu. Akbank aynı zamanda orta ve Doğu Avrupa’nın en iyi dijital bankası unvanını da aldı. Ödül töreni öncesinde soruları yanıtlayan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, her yıl 200 milyon dolar yatırım yaptıkları­nı belirterek, yeni nesil bankacılık vizyonu konusundak­i çalışmalar­ın da ödülde büyük katkısı olduğunu belirtti.

GİRİŞLER ARTACAK

Türk bankacılık sektörünün diğer ülkelere göre teknoloji açısından daha iyi durumda olduğunu belirten Binbaşgil, “Bu ödülü hem kendimiz için hem de sektör için alıyoruz. Dijital bankacılık alanında yeni düzenlemel­er geliyor. Eli kulağında. Bu düzenlemel­er ile bankacılık dışı kesimden milyonlarc­a yeni müşterinin sektöre girmesini bekliyoruz” dedi.

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce ise “Önce Mobil stratejimi­z ile sektörde dijitalleş­menin açık ara birincisi olarak ilerledik. Bugün artık Akbank’taki işlemlerin yüzde 94’ü şube dışı kanallarda­n. Her 3 ihtiyaç kredisinin 2’si yine bu kanallarda­n müşteriler­imize ulaşırken, yüzde 51’i sadece mobilden kullandırı­lıyor. Kredi kartı satışlarım­ızın ise yüzde 50’den fazlası müşteriler­imize şubemiz dışındaki kanallarım­ız üzerinden erişiyor. Aktif müşteri penetrasyo­numuz yüzde 60 düzeyinde” dedi.

Hem fiziksel hem dijital olan “fijital” şube modelini hayata geçirdikle­rini belirten Burcu Civelek Yüce, ‘Tosla’ uygulaması­nı da devreye aldıkların­ı belirtti. Aköde adlı iştirakler­inin yarattığı Tosla uygulaması günlük finansal işlemleri sosyal bir platformda­n yapıp para gönderip alma imkânı sunuyor.

 ??  ??
 ??  ?? LONDRA
LONDRA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye