Sabah

UNUTULMADI

-

n İstanbul’da vatandaşla­r dün şehitleri anmak için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu yakasındak­i anıta akın etti. Vatandaşla­r burada şehitler için dua etti.

n 15 Temmuz Derneği, 251 şehidimiz için Türkiye’nin farklı şehirlerin­de ve yakın coğrafyamı­zda ‘Her ayın 15’inde 251 Hatim Programı’nı başlattı. Dün öğle namazından önce Büyük Çamlıca Camisi’nde okunan hatimlerin duası yapıldı ve mevlid okundu.

n Eyüpsultan’da 15 Temmuz darbe girişimind­e şehit olanlar için 251 hatim okundu. Hatim duaların okunmasını­n ardından açılan 15 Temmuz Çizim Duvarı’nda vatandaşla­r o geceye ilişkin çizimler yaptı.

n İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde şehit olanlar da düzenlenen bir törenle anıldı. Saraçhane’deki anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyl­a başladı. Okunan Kuran-ı Kerim’in ardından şehitlerin anıtının bulunduğu yere İstanbul Büyükşehir Belediye

Başkanı Ekrem İmamoğlu,

AK Parti İBB Meclisi Grup Başkan Vekili M. Tevfik Göksu,

İBB Birinci Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ile bazı ilçe belediye başkanları karanfil bıraktı.

n Üsküdar’da vatandaşla­r, ihanetin üçüncü yıl dönümü dolayısı ile düzenlenen etkinlikle­r kapsamında önceki gece Çengelköy’deki Şehitler Çeşmesi’nde buluştu.

Zeynel YAMAN-Uğur YILDIRIM-Cevdet ÖZDEMİR-Aslışah SARITAŞFur­kan KARA-Barış SÖZAL-Barış SAVAŞ-Yunus Emre KAVAK- Mustafa KAYA-İlhami YILDIRIM-Murat ŞENGÜL-Saffet AZAK-Hatice ÇINAR Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Twitter üzerinden, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyl­a paylaşımda bulundu: “15 Temmuz’un yıl dönümünde vatan uğruna canını veren kahraman şehitlerim­izi rahmetle, gazilerimi­zi minnet ve şükranla anıyoruz. Darbe girişimine gövdesini siper eden bu aziz milletin mensubu olmaktan büyük gurur duyuyorum.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye