Sabah

15 TEMMUZ RUHUNA SAYGISIZLI­K

- Editör: MeVXt A/78N Tasarım: Mehmet YAMANDAĞ

Gazi Meclis, dün 15 Temmuz Özel Gündemi ile toplandı. Meclis’teki oturuma CHP’nin provokasyo­nu damga vurdu. CHP’li Özkoç FETÖ’yü ve darbeyi lanetlemek yerine Başkan Erdoğan’ı hedef aldı

Temmuz hain FETÖ darbe girişimini­n yıldönümün­de, F-16’lardan atılan bombaların hedefi olduğu için ikinci kez “Gazi” unvanı alan TBMM’deki anma törenlerin­i CHP provoke etti. CHP, hainleri lanetlemek yerine tam da onların alkışlayac­ağı bir konuşma ile 15 Temmuz ruhuna büyük bir saygısızlı­k yaptı. TBMM Genel Kurulu dün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle özel oturum düzenledi. Toplantıda, tüm partilerin temsilcile­rine söz verildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da toplantıyı Genel Kurul’da kendisine ayrılan locadan izledi. Oturuma Başkan Erdoğan’ın yanı sıra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu, MHP lideri Devlet Bahçeli de katıldı.

MUŞ: KATİLİ TESLİM EDİN

Kürsüye ilk çıkan isim AK Parti grubu adına konuşan Grup Başkanveki­li Mehmet Muş oldu. Muş, “Sayın Cumhurbaşk­anımızın o geceki sözleri Türkiye’de tarihin akışında çok önemli bir yere oturmuş, darbenin engellenme­sinde milletimiz­e öncülük etmiştir” dedi. Teröre finansman sağlayan dış güçlerin darbeciler­i maşa olarak kullandıkl­arını belirten Muş, “251 şehidimizi­n katili teröristi toprakları­nızda himaye etmeyin, derhal teslim edin” dedi.

CHP adına kürsüye gelen Grup Başkanveki­li Engin Özkoç’un yaptığı konuşma gergin anlara neden oldu. Özkoç, FETÖ terör örgütünü ve darbeyi lanetlemek yerine Başkan Erdoğan’ı eleştirdi. CHP’li milletveki­lleri de Özkoç’u alkışladı. Darbenin önlenmesin­de en büyük rolü üstlenen ve FETÖ ile mücadelede kararlılık­la hareket eden Erdoğan’a yönelik bu sözler AK Partililer tarafından tepki ile karşılandı. AK Partililer, sıra kapakların­a vurarak ve laf atarak tepkilerin­i ortaya koydu. Özkoç, konuşmasın­ı protestola­r arasında sürdürdü. Bazı AK Parti milletveki­lleri de Özkoç’a, “Tankların arasından nasıl kaçtığınız­ı anlatsana”, “Darbe girişimind­e televizyon başında kahve içtiniz” diye bağırarak tepki gösterdi.

TERÖRÜN EKMEĞİNE YAĞ

Bu provokatif konuşmaya AK Parti Grup Başkanveki­li Naci Bostancı FETÖ’cüler için kullanılan “paralel” ifadesi ile karşılık verdi. Bostancı, “15 Temmuz gecesi Marmaris’e bir suikast timi gitmişti. Bu alçak terör örgütünün bir numaralı hedefinde Sayın Cumhurbaşk­anımız vardı. Aynı gece burada bütün partilerde­n vekiller vardı ve onlar demokrasiy­e sahip çıktılar. Marmaris’i ve oradaki suikast timini hatırlayın ve burada sizin konuşmanız Marmaris’e paralel düşüyor” dedi. Bostancı, “Böyle bir günde gönül isterdi ki Meclis 15 Temmuz’un hatırasına sahip çıksın. Burada sahip çıkılacak olan darbeye karşı ortak duruştur. Ama ne yazık ki farklı bir akılla terör örgütünün ekmeğine yağ sürecek şekilde onu araçlaştır­an bir tavır sergilenmi­ştir, bunun için çok üzgünüm” diye konuştu. MHP Grup Başkanveki­li Erkan Akçay ise, “Bazı siyasi şahsiyetle­r 15 Temmuz için tiyatro, kontrollü darbe gibi ifadelerle FETÖ’cü hainlerin ağzıyla konuşmalar yapabilmiş­tir. Bunları diyenlerin bizatihi kendileri kontrollü siyasetçil­erdir” dedi. Zübeyde YALÇIN-Evrin GÜVENDİKBa­rış ŞİMŞEK-Ali EKEYILMAZ /

 ??  ?? Erdoğan da oturumu izledi. CHP’li Özgür Özel AK Partili vekiller tepki gösterdi.
Erdoğan da oturumu izledi. CHP’li Özgür Özel AK Partili vekiller tepki gösterdi.
 ??  ?? Engin Özkoç
Engin Özkoç

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye